10.12.2018    22:58

Άγρια κόντρα Γ. Μπουτάρη – Στ. Καλαφάτη για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι «πετάτε ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχετε έγκριση από το όργανο που πηγάζει η εξουσία σας και αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο».

«Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες», συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτη.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθούμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο δήμος έχει μια δραστηριότητα που λέγεται «διπλωματία των πόλεων», και στόχος είναι να προσεγγίσουν οι λαοί την πόλη. Και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να έρθει να περάσει την Πρωτοχρονιά στην πόλη, όπως χιλιάδες άλλοι τουρίστες».