22.04.2019    14:03

Άδωνις: Ο Τσίπρας αλλάζει ταχύτητα στις πολιτικές του θέσεις με την ταχύτητα της πυρηνικής φυσικής

Την θέση ότι δεν θα ζήταγε εκλογές αν πίστευε πραγματικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να γυρίσει την οικονομία διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Με τον κ. Τσίπρα το μείζον είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις τι πραγματικά θέλει.
Αλλάζει ταχύτητα στις πολιτικές του θέσεις με την ταχύτητα της πυρηνικής φυσικής. Ξέρετε, τα κβάντουμ δεν ξέρεις ποτέ που θα βρίσκονται γιατί αλλάζουν συνεχώς θέση. Δεν τα βρίσκεις. Θέλει τελικά τη συμφωνία και είναι πρόθυμος να δεχθεί και την πρόταση του Σόιμπλε, όπως είπε το πρωί, ή θα απορρίψει την πρόταση Σόιμπλε, ότι κι αν σημαίνει αυτό, που διέρρεαν το βράδυ.
Εγώ δεν έχω καταλάβει» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς αν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, την είσοδο της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και τις αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την ελληνική οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε επιφυλακτικός.
«Αν πίστευα στ’ αλήθεια ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να γυρίσει την οικονομία, δεν θα ζήταγα εκλογές.
Θέλω να σας το πω, γιατί το πιστεύω βαθιά μέσα μου, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί.  Γιατί δεν μπορεί, όχι γιατί δεν θέλει.
Έχει καταλάβει ότι αν δεν κάνει όλα όσα είπατε το πολιτικό του μέλλον θα είναι ζοφερό.
Μνημόνια δύο ψήφισε, περικοπές στις συντάξεις ψήφισε, μείωση αφορολογήτου ψήφισε, άρα να γυρίσει αντιμνημόνιο δεν μπορεί.
Μόνο αυτό μπορεί να κάνει, όμως το κόμμα του, η κυβέρνησή του, όλοι αυτοί τους οποίους έχει μαζί, είναι τέτοιας ποιότητας και τέτοιας ιδεολογίας που δεν θα του το επιτρέψουν» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.