18.02.2019    15:25

Άλλαξε και τους κανονισμούς ο Ολυμπιακός

Ο βοηθός περιοχής υπέδειξε με ιδιαίτερα ενθουσιώδη τρόπο την γκάφα του Οσπίνα στο παιχνίδι με τους ερυθρολεύκους και ανάγκασε τον Κολίνα να αλλάξει τους κανονισμούς επικοινωνίας των διαιτητών.


Συνήθως τους βλέπουμε και κράζουμε FIFA και UEFA που χρησιμοποιούν αυτούς και δεν εισάγουν μια και καλή την τεχνολογία γραμμής για να τελειώνουμε μια και καλή με το ντιμπέιτ του «πέρασε, δεν πέρασε η μπάλα».

Η περίπτωση του Ντάνι Μάκελιε, όμως, είναι διαφορετική καθώς ο Ολλανδός στο ματς της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό κατάφερε να αποδείξει τη χρησιμότητα των βοηθών περιοχής. Ο συγκεκριμένος παρατήρησε την γκέλα του Οσπίνα στο κόρνερ του Φορτούνη και ενημέρωσε τον διαιτητή πως υπήρχε γκολ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους μέχρι τότε ισχύοντες κανονισμούς, θα έπρεπε να… τιμωρηθεί, αφού… ξέφυγε διότι με φωνές και κινήσεις των χεριών του υπέδειξε τι ακριβώς είχε συμβεί, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται! Αντίθετα, θα έπρεπε κανονικά να χρησιμοποιήσει το σύστημα ενδοσυνεννόησης όπως προβλέπεται.

Ο Πιερλουΐτζι Κολίνα που έχει την ευθύνη του συστήματος αποδείχθηκε ανοιχτόμυαλος και φυσικά δεν παρέπεμψε για τιμωρία τον ενθουσιώδη βοηθό. Αντίθετα, δήλωσε χαρούμενος που αποκαλύφθηκε έτσι μια «τρύπα» του συστήματος κι έσπευσε να αιτηθεί –κάτι που φυσικά έγινε αποδεκτό- την αλλαγή του σχετικού κανονισμού ώστε και οι βοηθοί περιοχής να μπορούν -όπως και οι πλαϊνοί- να επικοινωνούν άμεσα με τους διαιτητές!