29.05.2020    19:47

Στη Νίσυρο ο Τσίπρας – Ανακοινώνει μέτρα ελάφρυνσης για τα νησιά – Δείτε ζωντανά

Στη Νίσυρο έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Στόχος της επίσκεψης είναι να ανακοινώσει μέτρα για τη νησιωτική πολιτική. «Τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και υποχρέωσή της απέναντι σε κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και απέναντι στους νησιώτες του ΒΑ Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού», είχε σημείωσε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Πολιτικλής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Δευτέρας.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ τον συνοδεύουν ουπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του θα αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

Ακόμα, αναμένεται να εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως σημειώνεται, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.