21.01.2019    00:30

Αδέρφια, οδοντίατροι στα Χανιά οι δύο από τους τρεις νεκρούς με το ταχύπλοο

Σοκ στο πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία στα Χανιά με τους τρεις νεκρούς στα Σφακιά, μετά την πρόσκρουση του φουσκωτού τους στα βράχια κοντά στην παραλία του Φοίνικα.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τo parakritika.gr, μαζί με άλλους τέσσερις φίλους τους, με τους οποίους έμεναν μαζί σε δωμάτια στο Λουτρό – οι οποίοι ήταν σε άλλο σκάφος, είχαν πάει στην Αγία Ρουμέλη και το βράδυ, ενώ το άλλο σκάφος επέστρεψε στο Λουτρό, οι τέσσερις νέοι έκαναν μια στάση στην παραλία των Μαρμάρων!

Όταν ξεκίνησαν για το Λουτρό, περίπου στη 1:30 π.μ συνέβησαν όλα, με το σκάφος να αναπτύσσει ταχύτητα και να πέφτει με σφοδρότητα πάνω στα βράχια στην περιοχή του Φοίνικα.

Οι λιμενικοί που έσπευσαν μόλις ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής και ψαράδες, είδαν ότι ο ένας της παρέας, ηλικίας 31 ετών ήταν σοβαρά τραυματισμένος, αλλά ζωντανός και κατάφεραν να τον βγάλουν, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χανίων, με πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά.

Aπό τα βράχια ανασύρθηκαν νεκροί, οι Σ. και Κ. Κ., δύο αδέλφια 32 και 33 ετών γνωστοί οδοντίατροι καθώς και ο Μ. Τ. 35 ετών ιδιοκτήτης club στα Χανιά.

Και οι τρεις σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στο περιφερειακό ιατρείο όπου διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας κατά την αναγνώρισή τους από τους συγγενείς που είχαν ειδοποιηθεί και μετέβηκαν στα Σφακιά.

Συγκλονίζει μέσα σε όλα η οικογενειακή τραγωδία για δύο από τους τρεις νεκρούς που ήταν … αδέλφια ηλικίας. Ο λόγος για τον 32χρονο και  τον 33χρονο – και ο δύο οδοντίατροι στα Χανιά!

Οι συγγενείς τους ειδοποιήθηκαν και βρίσκονταν στη Χώρα Σφακίων, όταν περίπου στις 7 το πρωί μεταφέρθηκαν οι σοροί των τριών νέων για αναγνώριση.

Ο Σ.Κ. αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Univerzita Pavla Jozefa Šafárika στο Kosice το 2010. Στη συνέχεια στη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε ως οδοντίατρος. Το 2012 έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην εμφυτευματολογία στο UCLA (University of California, Los Angeles). Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μέλος της ITI (International Team for Implantology) και gIDE (global institute for dental education) .

Ο Κ.Κ. ήταν γενικός οδοντίατρος με εξειδίκευση στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία. Σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή Univerzita Pavla Jozefa Šafárika στο Kosice και αποφοίτησε το 2010. Έπειτα συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τορίνο (Università degli Studi di Torino) και εξειδικεύτηκε στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία. Ήταν μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χανίων (Ο.Σ.Χ.), μέλος του Ενδοδοντικού συλλόγου Ιταλίας (SIE – Società Italiana di Endodonzia).