17.09.2019    08:27

Αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία – Στους 257 οι νεκροί

Τουλάχιστον 257 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Ιλιούσιν-76 νωρίτερα την Τετάρτη στην Αλγερία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Στο αεροσκάφος που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Μπουφαρίκ, κοντά στο Αλγέρι, επέβαιναν στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους.Το μοιραίο στρατιωτικό αεροσκάφος -ένα τετρακινητήριο Ιλιούσιν-76, σοβιετικής κατασκευής και μετέπειτα ρωσικής, συνετρίβη σε έναν αγρό, στην περίμετρο του αεροδρομίου, λίγο μετά την απογείωσή του. Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Τιντούφ, στα νότια της χώρας, όπου βρίσκονται προσφυγικοί καταυλισμοί των Σαχράουι.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο του FLN, του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, μεταξύ των θυμάτων είναι και 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.

Τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι 14 ασθενοφόρα βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και ότι οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ενώ στα πλάνα φαίνεται μαύρος πυκνός καπνός να υψώνεται δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο και η ουρά του φλεγόμενου αεροσκάφους. Σάκοι για πτώματα διακρίνονταν στο έδαφος δίπλα στα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2014, ένα Lockheed C-130 Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας της Αλγερίας κατέπεσε σε ορεινή περιοχή της χώρας σκοτώνοντας 77 επιβάτες-στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους-ενώ ένας επιβάτης διασώθηκε. Το υπουργείο Άμυνας είχε αποδώσει τα αίτια αυτού του του δυστυχήματος στις κακές καιρικές συνθήκες.