25.06.2019    07:46

Αλαβάνος για Τσίπρα: Πραξικοπηματίας πολιτικός, έχει αυλές και μεσάζοντες

Σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε ο Αλέκος Αλαβάνος κάνοντας λόγο για «έναν πραξικοπηματία πολιτικό».

Ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και με αφορμή το γεγονός ότι, όπως είπε, «σε μια ημέρα η κυβέρνηση το «όχι» το έκανε «ναι»» έκανε λόγο για «ένα από τα χειρότερα πολιτικά πραξικοπήματα στη νεώτερη της ιστορία». Στην ερώτηση, δε, πώς χαρακτηρίζεται  ο επικεφαλής τότε απάντησε ότι «είναι ένας πραξικοπηματίας πολιτικός».

Ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «διεφθαρμένο κόμμα ως προς την πολιτική του ακεραιότητα» γιατί όπως είπε εξαπάτησε τον λαό, ενώ πρόσθεσε πως έχει λειτουργήσει για την Αριστερά χειρότερα και από τον χειρότερο δεξιό .

«Ο δεξιός είναι επικριτικός απέναντι στις θέσεις της αριστεράς αλλά και στις πιο δύσκολες καταστάσεις για την Αριστερά υπήρχε και μέσα στους συντηρητικούς μια εκτίμηση στην Αριστερά. Είναι αυτό που λέμε η ηθική απαξίωση. Πιστεύω ότι είναι υπεύθυνος προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας και όλη η παρέα Δραγασάκηδες, Φλαμπουράρηδες, έχουν κάνει ένα θίασο του οποίου το παίξιμο το σκηνοθετεί ο εξωτερικός παράγοντας».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Πετσίτη αφού αρχικά είπε ότι δεν τον γνώριζε, στη συνέχεια είπε ότι «δεν μου κάνουν εντύπωση όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Δεν είμαι προφήτης αλλά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να γίνει διαχειριστής της κατάστασης και ακολούθησε τον προηγούμενο και με χειρότερο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, ήταν φυσικό να αρχίσει να εμφανίζει αυτά  τα παθολογικά φαινόμενα με αυλές και μεσάζοντες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη συμβολή του στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «έκανα μία προσπάθεια να φύγει από το παλιό η Αριστερά πιστεύοντας ότι ένας νέος άνθρωπος θα συμβάλλει. Έπεσα εντελώς έξω» είπε για να προσθέσει. «Και ο Ιησούς έπεσε έξω με την επιλογή του Ιούδα».