25.03.2019    20:53

Εκπλήξεις πρώτου μεγέθους – Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι νέοι καναλάρχες – Έδωσαν 246 εκατομμύρια

Τα επιχειρηματικά σχήματα που εκπροσωπούν τον ΣΚΑΙ, την εταιρία του κ. Καλογρίτσα, τον ΑΝΤ1 και τον κ. Μαρινάκη είναι οι νικητές του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3.

Συγκεκριμένα ο πρώτος προσωρινός υπερθεματιστής, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, είναι ο ΣΚΑΙ με συνολικό τίμημα 43, 2 εκ. ευρώ.Ο δεύτερος είναι η εταιρία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με συνολικό τίμημα 42,6 εκ. ευρώ.Ο τρίτος προσωρινός υπερθεματιστής είναι ο ΑΝΤ1 με 75,9 εκ. ευρώ. Ο τέταρτος προσωρινός υπερθεματιστής είναι η εταιρία Alter Ego, με συνολικό τίμημα 73,9 εκ. ευρώ.

Συνολικά η δημοπρασία έκλεισε, όπως είπε ο γενικός γραμματέας με 246 εκ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι που δεν πήραν άδεια:

Γιάννης Βαρδινογιάννης – ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – τίμημα 13.000.000 ευρώ

Γιάννης Βαρδινογιάννης – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) – τίμημα 18.000.000 ευρώ

Δημήτρης Κοντομηνάς – ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) – τίμημα 61.000.000 ευρώ

Ιβάν Σαββίδης – DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED – τίμημα: 61.500.000 ευρώ

 

Κώστας Κιμπουρόπουλος (Σκάι): Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική

«Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι Κώστας Κιμπουρόπουλος ο οποίος ήταν ο διεκδικητής που εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική άδεια.

«Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» τόνισε ο κ. Κιμπουρόπουλος και αναφερόμενος στη διαδικασία της δημοπρασίας τόνισε: «Οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες».

«Δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα» έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Κιμπουρόπουλος από τον Σκάι.

Ιβάν Σαββίδης: Συγχαρητήρια στους νικητές

Είμαι χαρούμενος για τα εσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους. Ρωτήθηκε γτο αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια. Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια. Για τη διαδικασία: Πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό. Για το ύψος των χρημάτων που προσέφερε: Μέχρι εκεί που έπρεπε. Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά. Εκπλήρωσα την αποστολή μου.

Αλκαλάι: Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά

«Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθει πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι. Βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο κ. Αλκαλάι χαρακτήρισε τη διαδικασία υπερβολική.

«Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε» υπογράμμισε ο κ. Αλκαλάι και συμπλήρωσε: «Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού από τον Ant1 και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησαν από το κτίριο της ΓΓΕΕ χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

pinak1

pinak2