19.08.2019    14:04

Αλ. Τσίπρας: Πήρα το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις

«Με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών, προκάλεσα την ψήφο εμπιστοσύνης. Πήρα το ρίσκο, έχοντας πολιτική τόλμη να ζητήσω καθαρές λύσεις και από τον  μέχρι χθες κυβερνητικό μου εταίρο και από το σύνολο της Βουλής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Η κρισιμότητα των στιγμών επιτάσσει καθαρές λύσεις», συνέχισε.

«Όλοι σας γνωρίζετε ότι είχα κάθε δυνατότητα, με βάση το Σύνταγμα, να μην ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Γνωρίζετε ότι είχα την πολιτική επιλογή να κρυφτώ πίσω από τη διαρκή πρόκληση να απευθύνομαι προς την αντιπολίτευση, που διαθέτει τον αριθμό των εδρών, προκαλώντας την να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Θα ήταν  μία εύκολη επιλογή για μένα. Πήρα όμως το ρίσκο», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Αν για κάτι δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του Πρωθυπουργού, είναι ότι δεν είχα το θάρρος, σε κρίσιμες στιγμές, να αναλάβω ευθύνη».

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «θεατρικό στυλ» και «υψηλούς τόνους» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και πρόσθεσε:

«Ηρθατε να μας κάνετε μαθήματα πολιτικής ηθικής. Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια. Λειτουργούν με βάση τη συνείδησή τους στα κρίσιμα θέματα».