20.11.2017    06:01

Αλ. Τσίπρας: Στόχος η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ (QE)

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας το πολιτικό του σχέδιο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο την εμβάθυνση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι πρέπει να παραχθεί βαθύ μεταρρυθμιστικό στίγμα στα εργασιακά, την υγεία, την παιδεία και εν γένει την κοινωνική πολιτική.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επανεκκινήσει και το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Επισήμανε, τέλος, την αναγκαιότητα χάραξης στρατηγικής και οδικού χάρτη ενίσχυσης των κοινωνικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε συζήτηση πάνω στο σχέδιο της πολιτικής απόφασης που θα εισηγηθεί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας στη συνεδρίαση της Κ.Ε. το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν στην κυβερνητική πολιτική, την ευρωπαϊκή στρατηγική και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά και ζητήματα λειτουργίας του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε εκτενής συζήτηση, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τις θέσεις του κόμματος και της κυβέρνησης.