23.03.2019    13:26

Αμβρόσιος για Πολάκη: Το στόμα του δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μόνον ένας σχέτος οχετός!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς  ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Αμβρόσιου όπου χαρακτήριζε αντίχριστο τον πρωθυπουργό, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι «ταγματάρχης της χωροφυλακής της χούντας» και «υμνητής βασανιστηρίων».

Ο κ. Αμβρόσιος δεν άφησε αναπάντητη τη νέα αυτή προκλητική δήλωση του κ. Πολάκη και μέσω του προσωπικού του ιστολογίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Εξοχώτατος καί πολύ μάγκας Υπουργός ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ Πολάκης άνοιξε το στόμα του και -αναφερόμενος στο ταπεινό πρόσωπό μας- απέδειξε, ότι το στόμα του δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μόνον ένας σχέτος οχετός!
Θερμότατα, λοιπόν, τον ευχαριστούμε, διότι απέδειξε ο ίδιος πόσο ανυπόληπτο πρόσωπο τυγχάνει, οπότε οι ύβρεις του για το ταπεινό πρόσωπό μας δεν είναι παρά έπαινος, τιμή καί δόξα! 
Τιμή μας είναι, το γεγονός, ότι υπηρετήσαμε -ως Εφημέριος- την ένδοξο Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή από το Φεβρουάριο 1968 έως τον Αύγουστο 1976 ως Εφημέριος Ιεροκήρυξ των Σχολών Αξιωματικών και Υπενωμοταρχών Χωροφυλακής. Εκεί δεν πήγαμε μόνος! Η Μητέρα Εκκλησία μας διέταξε να αναλάβουμε το πόστο αυτό. Κι εμείς προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε το μήνυμα του Ευαγγελίου. Αλλά γιατί παρασιωπάτε μία λεπτομέρεια; Συγχρόνως ήμασταν και ομιλητής – διδάχος του Ευαγγελίου στις μεικτές τότε Σχολές Μοιράρχων και Αστυνόμων της Αστυνομίας Πόλεων, δηλ. στα Ειδικά Σεμινάρια Αξιωματικών προ της προαγωγής των στον επόμενο βαθμό! Στη θέση αυτή υπηρετήσαμε και στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως! Γιατί το αποσιωπάτε; 
Τιμή καί δόξα μας επίσης είναι τό γεγονός, ότι επισκεφθήκαμε στις Φυλακές τον Ήρωα Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή, στον οποίο ωμιλήσαμε για την ανάγκη να εξομολογηθή καί τελικά, φωτισθείς από τήν Χάριν του Κυρίου μας, ωδήγησε τα βήματά του κάτω από το επιτραχείλι του Εξομολόγου! 
Αγαπητέ Κύριε Κύριε Κύριε Κύριε ….Πολάκη κάποτε και Εσείς πρέπει να το κάνετε! Αλλοιώς Σας περιμένει η Κόλαση! 
Ουδέποτε υπήρξαμε υμνητής των βασανιστών! Υπήρξαμε όμως υμνητής του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, όταν ανελάμβανε τα Πρωθυπουργικά του καθήκοντα! Έκανε Δημοψήφισμα καί τό αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ! Αλλά ο μαέστρος κ. Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ! Αυτό όντως είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Είχε υποσχεθή, ότι θα σχίσει τα Μνημόνια καί ότι θα φέρει την ευημερία στον Ελληνικό Λαό. Και τότε εμείς είπαμε και γράψαμε «Γειά σου, Λεβέντη Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα»! Ενώ τώρα πια γράφουμε «Μπράβο Λεβέντη Τσίπρα, από την ανάποδη όμως τώρα! Δεν είσθε παρά ένα μικρό ανθρωπάκι, έτοιμο να προσκυνήσει ακόμη και τον Διάβολο!»».

Σε οργισμένο ύφος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ενημερωθείς για την ανάρτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, απάντησε και πάλι μέσω Facebook με τη μαντινάδα «Οταν γεράσει ο άνθρωπος κι όντε αδυνατίσει, ουτε και να σκεφτεί μπορει, μουδέ και να μιλήσει» και δίνει μια συμβουλή στον κ. Αμβρόσιο: «αν έχει πραγματικά αγιωσυνη ας προσεύχεται για εμάς τους πριν την κόλαση και ας μην βρίζει ως υπόκοσμος».

Τέλος, σχολιάζει ότι η ανάρτηση του κ. Αμβρόσιου αποτελεί παραδοχή ότι είναι «μετανόητος λάτρης της χούντας δηλαδη φασισταριο».