24.02.2019    08:15

Αναστατωμένη η Ρόδος από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου με επιστολή τους προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ζητούν ενημέρωση και συμμετοχή στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Στην επιστολή που κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, όπως επίσης και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος και Φώτης Χατζηδιάκος ζητούν επίσημη ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή δύναμης του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που δέχονται τα νησιά, μετά και τις ανεπίσημες πληροφορίες περί περιορισμού των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στα γεωγραφικά όρια τουΒορείου Αιγαίου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες, από τους οποίους θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για τα σχέδια και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καθώς και συμμετοχή της Περιφέρειας και των Δήμων που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών, στον σχεδιασμό της.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ