-->
18.04.2024

Ανησυχία για το μέλλον ακόμη μιας εταιρείας πετρελαιοειδών

Σε οριακό σημείο βρίσκεται ακόμη μια εταιρεία πετρελαιοειδών που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης μετά και τις αρνητικές εξελίξεις της εταιρείας MAMIDOIL JETOIL.
Η εταιρεία Καoil αντιμετωπίζει έντονα πρόβλημα ρευστότητας, αφού έφθασε στο σημείο να εκδώσει ακάλυπτη επιταγή για να πληρώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο τελωνείο Θεσσαλονίκης.sima
Όπως αναφέρει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος στο bankingnews, o προϊστάμενος του τελωνείου επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.641.404 ευρώ, λόγω έκδοσης ακάλυπτης επιταγής αξίας 1.650.862 ευρώ.
Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών με τη διοίκηση της εταιρείας να ζητά ρύθμιση για την αποπληρωμή της αξίας του ΕΦΚ, όπως και του προστίμου.
Στελέχη της αγοράς χαρακτήρισαν ως απονενοημένο διάβημα την έκδοση ακάλυπτης επιταγής και, σύμφωνα με τα ίδια, σηματοδοτεί ότι η εταιρεία βρίσκεται στο… χείλος του γκρεμού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το bankingnews προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της εταιρείας η οποία όμως ήταν απούσα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ Νικόλαος Κούτλας έχει ένα χρόνο να εμφανισθεί στην εταιρεία, όπως μας πληροφόρησαν.
Οι ζημιές της εταιρείας τριπλασιάσθηκαν τη χρονιά που πέρασε και έφθασαν στο 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 543.000, ευρώ του 2014.
Οι ζημιές μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 2,29 εκατ. ευρώ το 2015 από 1,09 εκατ.ευρώ το 2014. kaoil
Ο τζίρος της εταιρείας σημείωσε πτώση κατά 10,37% και υποχώρησε στα 121 εκατ. ευρώ το 2015, έναντι 135 εκατ. ευρώ το 2014.
Ωστόσο, οι ποσότητες καυσίμων που πωλήθηκαν ανήλθαν σε 138 εκατ. λίτρα.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΚΑΟΙL ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την προώθηση υγρών καυσίμων στον ελλαδικό χώρο.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τα δύο αδέρφια Νικόλαο και Ιωάννη Κούτλα που για την εποχή τους ήταν καινοτόμοι και με πολλή δουλειά κατάφεραν να χτίσουν βήμα-βήμα την ΚΑΟΙL ΑΕ.
Υπό την καθοδήγηση πλέον ενός εκ των ιδρυτών του Νικόλαου Κούτλα και με πρόεδρο της εταιρίας τον γιό του Κωνσταντίνο Κούτλα, η ΚΑΟΙL A.E. είναι η μοναδική εταιρία καυσίμων που εδρεύει στην Βόρεια Ελλάδα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της.
Το δίκτυο των πρατηρίων που προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά ξεπερνάει τα 250 με το σήμα της εταιρίας.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται δυναμικά στη θέρμανση κατοικιών και κτιρίων, όπως επίσης στην κάλυψη βιομηχανικών και ναυτιλιακών ενεργειακών αναγκών.

Το ιστορικό της εταιρείας

To 1968 ο Νικόλαος Κούτλας ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα υγρά καύσιμα ξεκινώντας από την γενέτειρά του και λειτουργεί το πρώτο του πρατήριο υγρών καυσίμων.Το 1974 ιδρύει την μεταφορική εταιρεία «ΙΜΕ ΕΠΕ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ» έχοντας δύο βυτιοφόρα αυτοκίνητα Δ.Χ και τρία συνεργαζόμενα Δ.Χ βυτία.

Το 1983 ιδρύει την «KAOIL ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΛΑ Α.Ε.» και αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία της KMOIL Καρέλιας και Μπουφέας Α.Ε στην Βόρεια Ελλάδα έως το 1988, ενώ παράλληλα δημιουργεί την πρώτη επίσημη αποθήκη καυσίμων θερμανσης με όλα τα προιόντα και πρωτοπορεί ανεφοδιάζοντας την αγορά της Θεσσαλονίκης με πετρέλαιο τους χειμερινούς μήνες ακόμη και τις ημέρες που δεν λειτουργούσαν τα τελωνεία.
Με την κίνηση αυτή αναγκάζει όλες τις υπόλοιπες εταιρίες ακόμη και τις πολυεθνικές με βραδυπορία τεσσάρων ετών να δημιουργήσουν σε συνεργασία με εμπόρους, περιφερειακές εγκαταστάσεις πετρελαίου θέρμανσης.
Το 1984 εκμεταλευόμενος το πλεονέκτημα της ελεύθερης αποθήκευσης και διακίνησης εισχωρεί στην αγορά και των υπόλοιπων καυσίμων και αποσπά το 60% των πρατηρίων σε τουριστικές περιοχέςστην Βόρεια Ελλάδα.

Το 1988 αλλάζει σύμμαχο και με 170 πρατήρια πλέον στο δυναμικό της η εταιρία συνεργάζεται με την AVIN OIL του ομίλου της MOTOR OIL .

Το 1991 εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στην Σαμοθράκη (σημερινή έδρατης εταιρίας) και τις εκσυχρονίζει σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές προσθέτοντας και μία επιπλέον Δ/Ξ MARINE DIESEL.

Το 1993 ξεκινάει με ίδια κεφάλαια το έργο στον Αλμυρό Βόλου δημιουργώντας εγκαταστάσεις 10.500 lt στον όρμο Σούρπη στον Παγασιτικό.

Το 1996 αποκτώντας την Άδεια Εμπορίας ΣΤ’ αρχίζει εξαγωγές στα Βαλκάνια.

Το 1997 κατέχοντας πλέον την Άδεια Α’ Εμπορίας σταματά την συνεργασία της με την AVIN OIL και αναρτά στα πρατήριά της το δικό της σήμα «KAOIL».

Το 2002 συμπράτει με πολυεθνική εταιρία με εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και συσκευάζει Λιπαντικά KAOIL.

Tο 2008 ολοκληρώνονται οι διεργασίες διάσπασης της εταιρείας και ο Νικόλαος Κούτλας αποκτά το 100% των μετοχών μετονομάζοντάς την από «KAOIL Aφοι ΚΟΥΤΛΑ ΑΕ» σε «KAOIL ΝΙΚ.ΚΟΥΤΛΑΣ ΑΒΕΕΠ.»

Το 2010 διευρύνει την εταιρική συμμαχία στα Λιπαντικά με εργοστάσια στην Ρουμανία και Γαλλία για την προώθηση ποιοτικότερου και τεχνολογικά προηγμένου Λιπαντικού.

Το 2013 η εταιρία μπάινει δυναμικά στον χώρο της υγραεριοκίνησης.

ΓΕΝΙΚΑ
Η ΚΑΟΙL ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την προώθηση υγρών καυσίμωστον ελλαδικό χώρο με συνέπεια ,ασφάλεια και αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους συνεργάτες της όσο και απέναντι στο αγοραστικό κοινό που την εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή.
Δύο αδέρφια οι Νικόλαος και Ιωάννης Κούτλας αποφάσισαν από νεαρή ηλικία να ασχοληθούν με την εμπορία καυσίμου. Καινοτόμοι για την εποχή τους και με πολλή δουλειά κατάφεραν να χτίσουν βήμα-βήμα το καύχημά τους, την ΚΑΟΙL ΑΕ .
Υπό την καθοδήγηση πλέον ενός εκ των ιδρυτών του Νικόλαου Κούτλα και με Πρόεδρο της εταιρίας τον γιό του Κωνσταντίνο Κούτλα, η ΚΑΟΙL A.E. έχει πλέον να υπερηφανεύεται ότι είναι η μοναδική εταιρία καυσίμων που εδρεύει στην Βόρεια Ελλάδα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της.
Το δίκτυο των πρατηρίων που προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά ξεπερνάει τα 250 πρατήρια με το σήμα της εταιρίας και συνεχώς χρόνο με τον χρόνο διευρύνεται.
Δραστηριοποιείται δυναμικά στη θέρμανση κατοικιών και κτιρίων όπως επίσης στην κάλυψη βιομηχανικών και ναυτιλιακών ενεργειακών αναγκών.

Συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες εταιρίες καυσίμων με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε όλη την επικράτεια ενώ είναι στις 5 πρώτες με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Βόρεια Ελλάδα αφού επιχειρηματική της επιλογή ήταν να δραστηριοποιηθεί σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο που θα μπορούσε να προσφέρει σε ανταγωνιστικές τιμές και με ευελιξία τα προιόντα της διατηρώντας σε υψηλό βαθμό ξεκάθαρες και ανθρώπινες σχέσεις με τους συνεργάτες
της.



Διαβάστε επίσης