22.09.2018    17:02

Ανώτατη πηγή της ΝΔ: Θα βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό με τα επιδόματα

Στην άποψη ότι το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια ευρώ προχώρησε ανώτατη κομματική πηγή της Νέας Δημοκρατίας, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο. Παράλληλα, εκτίμησε πως η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ξεκινήσει, λέγοντας πως το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά, ενώ εστιάζοντας στην υπόθεση Καμμένου τόνισε πως σε καμία χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με αυτές τις αποκαλύψεις.

«Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανώτατη πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λέμε ναι επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση στην ουσία. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφαρμόσαμε πρώτοι. Και μάλιστα δεν έχει μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων», σημείωσε και έκανε λόγο για ξεκάθαρο πανικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και έντονη ανησυχία σε πολλά επίπεδα.

«Η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δε θεωρώ πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος», τόνισε.

Όσον αφορά στην υπόθεση Καμμένου, η ανώτατη κομματική πηγή της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως σε οποιαδήποτε χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις. «Εξαρτημένοι οι δύο τους, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο.  Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύω πως η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένω να υπάρξει δικαστική διερεύνηση. Η πρόταση μομφής δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Το ζήτημα είναι να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας», σχολίασε και συμπλήρωσε πως σύντομα η οδός Πειραιώς θα φέρει τροπολογία για τις φυλακές και τις άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσανατολίζεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τον κ. Καμμένο.