19.01.2018    05:29

Ασημακοπούλου: Ο κ. Παππάς υπηρετεί την προσπάθεια για άλωση των ΜΜΕ

«Δεν υπάρχει κοινό πεδίο συνεννόησης, εκτός αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεννοηθούμε για το πότε θα γίνουν εκλογές», τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές χρεώνει στην κυβέρνηση την καθυστέρηση στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και κάνει λόγο για λογαριασμό «Τσίπρα- Καμμένου».

Η κ. Ασημακοπούλου λέει επίσης πως το αίτημα για εκλογές δεν είναι κομματικό, αλλά εθνικό και κατηγορεί τους κκ Τσίπρα και Καμμένο, τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα του τομέα της αναφέρει:

Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται στα χέρια του ΕΣΡ, μιας ανεξάρτητης αρχής που θα πρέπει να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά της στο πλαίσιο του νόμου.

Η τοποθέτηση του κ. Παππά στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είχε ως στόχο να τον απομακρύνει από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την παταγώδη αποτυχία του με τον αντισυνταγματικό νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Από τη νέα του θέση, ο κ. Παππάς υπηρετεί την καθεστωτική προσπάθεια άλωσης και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και την ανάδειξη μιας νέας διαπλοκής που θα παρατείνει την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

Η χάραξη εθνικής ψηφιακής στρατηγικής είναι μια σοβαρή υπόθεση η οποία πρέπει να είναι ακομμάτιστη και να έχει διαχρονικότητα. Εξού και σε χώρες όπως το Ισραήλ, ο αρμόδιος υπουργός έχει θητεία η οποία είναι ανεξάρτητη από τη θητεία της κυβέρνησης. Απαιτεί γνώση του αντικειμένου, μια λιτή επικουρική δομή και ενίσχυση καλά στελεχωμένων ανεξάρτητων αρχών. Ο κ. Παππάς δυστυχώς, ούτε γνωρίζει αλλά ούτε ενδιαφέρεται για την Ψηφιακή Πολιτική.