19.05.2019    16:32

Αυστηρό μήνυμα Τραμπ στον στρατό της Βενεζουέλας: Ή συνεργάζεστε ή τα χάνετε όλα

Αυστηρό μήνυμα προς τον στρατό Βενεζουέλας, τον οποίο θα τον καλεί να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, θα απευθύνει μέσα στην ημέρα ο Πρόεδρος Τραμπ.

Σύμφωνα με τα σημεία της ομιλίας του, τα οποία διένειμε ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος Τραμπ θα χαρακτηρίσει αναπότρεπτη την πορεία της χώρας για τη Δημοκρατία λέγοντας ότι ο στρατός της Βενεζουέλας θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της Δημοκρατίας ή να ρισκάρει να χάσει όλα όσα έχει.

«Η παρούσα πορεία προς τη Δημοκρατία είναι αναπότρεπτη. Οι αξιωματούχοι του στρατού της Βενεζουέλας έχουν μια ξεκάθαρη επιλογή: Να εργαστούν προς την κατεύθυνση της Δημοκρατίας για το μέλλον τους και για το μέλλον των οικογενειών τους, ή να χάσουν ό,τι έχουν», θα αναφέρεται στην ομιλία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν που έχουν κρυμμένα λεφτά σε ολόκληρο τον κόσμο, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και οι οικογένειές τους», αναμένεται να πει επίσης ο αμερικανός πρόεδρος.

Στην ομιλία του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο Τραμπ εκτιμάται, τέλος, ότι θα εκφράσει εκ νέου τη ζωηρή του υποστήριξη στον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας Χουάν Γκουαϊδό.