24.02.2019    08:08

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι προορισμοί για το 2016 (εικόνες)

Το ταξιδιωτικό πόρταλ Lonely Planet, σύμφωνα με έρευνα του, δημοσιοποίησε τους 10 καλύτερους προορισμούς για το  2016

1. Κότορ, Μαυροβούνιο


Η πανέμορφη, μικρή παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου, με το παλιό λιμάνι και το βενετσιάνικο τείχος, συχνά αποκαλείται και ως το νοτιότερο  Φιόρδ της Ευρώπης. Κύριος πόλος έλξης, η Ενετικής επιρροής αρχιτεκτονική του Κοτόρ και ο γαλήνιος κόλπος του.

2. Κίτο, Εκουαδόρ


Η πρωτεύουσα του Ισημερινού Κίτο, κτισμένη δίπλα στον ποταμό Γκουαλαμπάμπα και στο ηφαίστειο Πιτσίντσα, αποτελεί ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι δε μετά το Λα Πας, η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου.

3. Δουβλίνο, Ιρλανδία


Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας που στα ιρλανδικά σημαίνει «Μαύρος Βάλτος» (dubh και linn) μόνο ως τέτοιος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Αντίθετα οι φιλόξενοι κάτοικοι του και η φημισμένη νυχτερινή ζωή του, έχουν κάνει το Δουβλίνο ιδιαίτερα ελκυστικό τα τελευταία χρόνια.

4. Τζορτζ Τάουν, Μαλαισία


Μια απο τις μεγαλύτερες πόλεις της Μαλαισίας και ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Τζορτζ Ταουν εχει πληθυσμό 500 χιλιάδες, ενω στα περίχωρα του ζούν ακόμη 2 εκατομμύρια κάτοικοι. Το όνομα της προς τιμή του Βρετανού βασιλιά Γεωργίου ΙΙΙ.

5. Ρότερνταμ, Ολλανδία


Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας και το πιο σπουδαίο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ είναι γνωστό για τον high tech τρόπο ζωής του, την εξαιρετική αρχιτεκτονική του και το πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί.

6. Μουμπάι, Ινδία


Γνωστή και ως Βομβάη (η επίσημη ονομασία της μέχρι το 1955), αποτελεί την πιο πολυπληθή και πλούσια πόλη της Ινδίας, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια κατοίκους και με ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο σε όλη την Ασία.

7. Φριμάντλ, Αυστραλία


Ως το λιμάνι που εξυπηρετεί την γνωστή πόλη Περθ στην δυτική Αυστραλία, το Φριμαντλ είναι γνωστό και για του αποικιακού ρυθμού κτίρια του. Με πληθυσμό μόλις 25 χιλιάδων κατοίκων, η μικρή παραθαλάσσια πόλη είναι γνωστή για τα εστιατόρια και τις αθλητικές δραστηριότητες του.

8. Μάντσεστερ, Αγγλία


Μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, πατρίδα μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας και με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές σκηνές στον κόσμο, το Μάντσεστερ της Αγγλίας αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

9. Νάσβιλ, ΗΠΑ


Η πρωτεύουσα του Τένεσι, Νάσβιλ είναι παγκοσμίως γνωστή για την μουσική βιομηχανία της, με αρκετούς να την ονομάζουν η «Πόλη της Μουσικής» των ΗΠΑ. Η πατρίδα της Κάντρυ μουσικής έχει πληθυσμό 650 χιλιάδων κατοίκων, ενώ είναι φημισμένη για την νυχτερινή διασκέδαση της.

10. Ρώμη, Ιταλία


Η «αιώνια πόλη» και πρωτεύουσα της γειτονικής μας Ιταλίας, Ρώμη είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αρχαία μνημεία της, το καλό φαγητό της, την εντυπωσιακή μόδα της και τους πανέμορφους κατοίκους της. Το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1980.

Παράλληλα, το Lonely Planet ανακοίνωσε και τις 10 καλύτερες χώρες στον κόσμο για τουρισμό.
Αυτές είναι:

1. Μποτσουάνα
2. Ιαπωνία
3. ΗΠΑ
4. Παλάου
5. Λετονία
6. Αυστραλία
7. Πολωνία
8. Ουρουγουάη
9. Γροιλανδία
10. Νήσοι Φίτζι