11.12.2019    08:10

Αυτός είναι ο μακελάρης του Μέριλαντ – Eίχε διαμάχη με την εφημερίδα

Μακροχρόνια διαμάχη με την εφημερίδα είχε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στα γραφεία σύνταξης της Capital Gazette, στην Αννάπολι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Ο δράστης κατονομάστηκε από την ίδια την Κάπιταλ Γκαζέτ και την εφημερίδα Baltimore Sun ως Τζάροντ Ράμος. Είναι 38 χρονών από την πόλη Λόρερ του Μέριλαντ. Οι δύο εφημερίδες επικαλέστηκαν για τις πληροφορίες τους πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το 2012, ο Ράμος είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Ερικ Χάρτλι, τότε δημοσιογράφου και επιφυλλιδογράφου της Κάπιταλ Γκαζέτ, και του Τόμας Μάρκαρτ, τότε διευθυντή της εφημερίδας. Το 2015, η δικαιοσύνη δικαίωσε την εφημερίδα και τον πρώην συνεργάτη της, σύμφωνα με τη Μπάλτιμορ Σαν, στην οποία ανήκει η Κάπιταλ Γκαζέτ.

Ο δράστης αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του και χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να γίνει γνωστή η ταυτότητά του.

«Αναζητούσε τα θύματά του»

Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματικό της αστυνομίας, είχε σκόπιμα αλλοιώσει τα δακτυλικά αποτυπώματά του σε μια προσπάθεια ν’ αποτρέψει τις αρχές από την άμεση αναγνώρισή του. Αργότερα, ωστόσο, ο υπαρχηγός της αστυνομίας Ουίλιαμ Κραμπφ αρνήθηκε αυτή την εκδοχή.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του, αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι επρόκειτο για στοχευμένη ενέργεια και πως ο μακελάρης μπήκε στο κτίριο, «αναζητώντας τα θύματά του». Πέταξε καπνογόνο και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση του ενόπλου στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι είχε δεχτεί απειλές δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν την επίθεση και η αστυνομία ερευνά κατά πόσον αυτές μπορεί να σχετίζονται με τον φερόμενο ως δράστη.

Σε λογαριασμό στο Twitter που φέρει τ’ όνομά του περιλαμβάνονται πολλές αναρτήσεις εναντίον της και λεπτομέρειες για τη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη μαζί της.