27.05.2018    04:12

Βαρεμένος: Από το όχι σε όλα περάσαμε στο ναι σε όλα (video)

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο νέος προϋπολογισμός, ο Γιώργος Βαρεμένος, επιρρίπτει ευθύνες και στην κυβέρνηση, η οποία από το όχι σε όλα πέρασε στο ναι σε όλα, ταράζοντας έτσι την κυβερνητική ισορροπία.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως το 2016 θα είναι «μια δύσκολη χρονιά για τους πολίτες», καθώς, η κοινωνία θα δοκιμαστεί από την υπερφορολόγηση που έρχεται με τα νέα μέτρα.

Ο κ. Βαρεμένος, κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πολιτικές με αριστερό πρόσημο, ελαφρύνοντας τους πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια με τα βαριά μέτρα.

Απευθυνόμενος κυρίως προς τα υπουργικά έδρανα, σημείωσε ότι «χρειάζεται υπέρβαση. Το μεροδούλι-μεροφάι της διαπραγμάτευσης -με έμφαση στο μεροδούλι και λιγότερη στο μεροφάι- δεν θα μας βγάλει εύκολα από την κρίση. Χρειάζεται υπέρβαση… δεν έχει χρόνο η χώρα. Εγώ θα έλεγα σε όλους μας, και στην κυβέρνηση -διότι η αντιπολίτευση δεν ξέρω αν ακούει κιόλας- θαρσείν χρη, διότι οι καιροί, όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι, ου μενετοί».

«Υπάρχει, πράγματι, κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Δεν είναι δυνατό ενάμιση μήνα σχεδόν μετά τις πρόσφατες εκλογές να τίθεται θέμα σε αυτήν εδώ τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αν θα πέσει η κυβέρνηση, έστω και αν είναι η χώρα που, σε κάθε εκλογές, το βράδυ των αποτελεσμάτων συζητούσαμε για τις επόμενες. Και το γεγονός ότι από το στρατόπεδο το κυβερνητικό δόθηκε αφορμή για να διογκωθούν τέτοιες συζητήσεις κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Άλλο θέμα να πει κανείς «κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν βαριά μέτρα και ως εκ τούτου προκύπτει ανάγκη διεύρυνσης κοινωνικής και πολιτικής βάσης που θα στηρίξουν αυτά τα μέτρα». Άλλο το ένα και άλλο το άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προχώρησε μάλιστα περαιτέρω την κριτική του και προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, λέγοντας: «Η εναλλαγή ρόλων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης απ’ το «ναι σε όλα» στο «όχι σε όλα» και τούμπαλιν διογκώνει την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, η οποία πλέον είναι οριακή» και να υποστηρίξει: «Χρειάζονται προτάσεις. Δεν πρόκειται για μετακύλιση κυβερνητικών ευθυνών, αλλά χρειάζονται προτάσεις από παντού. Και στη βάση αυτών των προτάσεων, στη βάση συνεκτικών πολιτικών, μπορεί να επιδιωχθούν συγκλίσεις στην επιδίωξη που πρότεινα προηγουμένως. Μόνο σε αυτήν τη βάση γίνεται, συνεκτικών πολιτικών με ένα πρόσημο κοινωνικοπολιτικό και όχι ευκαιριακές κατασκευές με βαρύγδουπους τίτλους εθνικούς, που οι κάπως παλαιότεροι από εμάς τους έχουμε ζήσει στο παρελθόν».
http://