25.05.2018    10:23

Βαρτζόπουλος: Ο Σαμαράς έπεσε γιατί δεν προβλέψαμε την…

«Αν δεν είχαν γίνει προεδρικές εκλογές, ο Σαμαράς θα είχε κάνει εκλογές πριν από μερικούς μήνες και πιθανότατα θα τις είχε κερδίσει” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm” ο πρώην υφυπουργός και διατελέσας γενικός γραμματέας Συντονισμού επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, χαρακτηρίζοντας κομβικό σημείο την έξοδο Κουβέλη από την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

«Το βασικότερο ζήτημα, που δεν προβλέψαμε, είναι το ότι όλη η ιστορία με την ΕΡΤ -η οποία φυσικά ήταν πολύ σωστή και ήταν δείγμα κεντροδεξιάς αποφασιστικότητας, που η χώρα είχε ανάγκη- οδήγησε στην έξοδο του Κουβέλη. Η έξοδος του Κουβέλη από την κυβέρνηση μετά κατέστησε αδύνατη την επίτευξη προεδρικής πλειοψηφίας και ως εκ τούτου οδηγηθήκαμε σε εκλογές στο πιο κρίσιμο σημείο, στην πιο κρίσιμη καμπή της σύντομης κυβερνητικής μας ιστορίας” ανέφερε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Εκτίμησε δε ότι έως το καλοκαίρι του 2017 ενδεχομένως η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, καθώς όπως προέβλεψε, «είναι πολύ πιθανό να έχουμε μία κυβερνητική αστάθεια στις αρχές του καλοκαιριού του 2017, για οικονομικούς κυρίως λόγους, υπάρχει ένα ομόλογο τον Ιούλιο, που πρέπει να πληρωθεί και για να πληρωθεί πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση”.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τις αντιδράσεις γονέων και της δημοτικής Αρχής Ωραιοκάστρου στην ένταξη παιδιών προσφύγων στα σχολεία, ο κ. Βαρτζόπουλος, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ εύκολο να δαιμονοποιεί κανείς τις αντιδράσεις των γονέων”, εκτιμώντας ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο ότι «ο κόσμος δεν ενημερώνεται καθόλου από το ελληνικό κράτος σχετικά με τις προθέσεις του”.