17.06.2019    06:46

Βουλή: Σήμερα το συνέδριο της επιτροπής χρέους η οποία καταργήθηκε χτες!

Σήμερα διεξάγεται ένα συνέδριο το οποίο είχε οργανωθεί από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, υπό την αιγίδα της επιτροπής χρέους, η οποία καταργήθηκε με απόφαση του Νίκου Βούτση.

Όπως ήταν φυσικό, η κ. Κωνσταντοπούλου, παρίσταται στο συνέδριο, βρίσκοντας την ευκαιρία να ρίξει τα πυρά της κατά του κ. Βούτση και της απόφασής του του να καταργήσει την επιτροπή της: «Η μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι παραμονή του συνεδρίου ο πρόεδρος της Βουλής, που απουσιάζει, εξέδωσε ανακοίνωση που καταργεί την επιτροπή αλήθειας και αποφάσισε να παρεμποδίσει την έρευνά της».

«Καλό είναι να λέμε την αλήθεια. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε. Όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, του τρόπου που επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα, όταν κινητοποιούνται οι λεγόμενοι «θεσμοί» για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την Ιστορία».

Η αντίδραση της Ζωής στο άκουσμα της κατάργησης της επιτροπής:

  • «Αντί για θρασύδειλες κινήσεις εν κρυπτώ μέρα απεργίας, οι @atsipras, Ν. Βούτσης κλπ. νεομνημονιακοί θα πούν δημόσια την αλήθεια;»
  • «Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής»
  • «Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων».

 Για «όνειδο και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό» κάνει λόγο, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διαλύσει την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος.

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει:

«Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προφανώς για να πάψει η Βουλή να ενοχλεί τους πιστωτές και τη κηδεμονία τους στη χώρα, αφού η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο.

Είναι τραγικό ότι ο Πρόεδρος της βουλής, με αυτήν την αυταρχική του απόφαση, επιχειρεί να βάλει ταφόπετρα σε κάθε διεκδίκηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Και με την ευκαιρία, δεν μας λέει ο Πρόεδρος, που διαλύει την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, τι προτίθεται να κάνει εκ μέρους της Βουλής για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών επανορθώσεων; Ή μήπως και αυτές οι διεκδικήσεις έγιναν “καπνός” για να μη διαταράσονται οι φιλικές σχέσεις με Μέρκελ και Σόϊμπλε;»