17.12.2018    05:56

Β. Κικίλιας: Η κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδειάζει

Για πλήρη ασυνεννοησία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο ο τομεάρχης της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας εκτιμώντας ότι η κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδειάζει και πως όταν «τα σπάσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο θα πάμε εντός δύο μηνών σε εκλογές».

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Alpha «διαφωνούν ο υπουργός με τον αναπληρωτή υπουργό, αποδοκιμάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον υπουργό Άμυνας και ο κ. Τσίπρας τρέχει να μαζέψει τα σπασμένα».

«Επικοινωνιακά χτίζεται ένα σκηνικό με φημολογία στον Τύπο περί συνάντησης Τσίπρα – Καμμένου για να τα βρουν, και έντονη διαφωνία τους με ανακοίνωση για συνάντηση μεταξύ τους αύριο με συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Η συγκολλητική ουσία της εξουσίας που είναι πολύ ισχυρή και έκανε και τους δύο να απεμπολήσουν την ιδεολογία τους και τα πιστεύω τους. Έτσι πορεύτηκαν τρία χρόνια, διαφωνώντας σε πολλά» είπε.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως οι ευχές όλης της ελληνικής κοινωνίας, η αγωνία των οικογενειών τους, η ανησυχία του στρατεύματος, η κοινή γνώμη, έχουν πέσει πάνω σε αυτό και δικαίως. Όπως τόνισε, όμως, παρατηρεί την κλιμάκωση της επιθετικότητας, του αναθεωρητισμού και της αστάθειας στην Τουρκία.

«Απόρροια όλων αυτών είναι η προκλητικότητα στο Αιγαίο, η επιθετικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, το θέμα του Έβρου. Σε δύσκολους καιρούς, θα έπρεπε να υπάρχει μια ομονοούσα κυβέρνηση με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να συμφωνούν στα βασικά, με στιβαρή διπλωματία, στρατηγική, στόχευση. Και αυτά δεν τα βλέπουμε σήμερα» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια όταν βλέπει κανείς αυτή την προκλητικότητα, οφείλει να είναι οργανωμένος, με στρατηγική, να έχει οικοδομήσει τις μέγιστες δυνατές συμμαχίες στο εσωτερικό και να πιέζει στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, σε όλα τα fora, ώστε να επιτύχει τα μέγιστα για τη χώρα του. «Αυτό δε συμβαίνει. Σε όλα τα εθνικά θέματα που είναι ανοιχτά -Σκοπιανό με τη μυστική διπλωματία, τσάμηδες, τουρκική προκλητικότητα, ο χειρισμός στον Έβρο που έγινε με καθυστέρηση- ο κ. Καμμένος διαφωνεί με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κοτζιά, ακόμα και με τον αναπληρωτή του» είπε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.