23.10.2017    14:49

Γεννηματά: Θα έχουμε αυτόνομη πορεία

«Δεν έχω κουραστεί να μιλώ για ανάγκη εθνικής γραμμής και εθνικής στρατηγικής για τη χώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει συμμετοχή σε Κυβέρνηση», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1. «Αν δεν το πετύχουμε αυτό, το 2017 θα είναι ακόμα μία χαμένη χρονιά για τη χώρα», προειδοποίησε, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία για «δημιουργία νέου πολιτικού δίπολου».

Ερωτηθείσα αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμμετείχε σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας, σημείωσε ότι, «η δική μας ενίσχυση μπορεί να βοηθήσει σε εθνική συνεννόηση», ξεκαθαρίζοντας ότι, η παράταξη «θα ακολουθήσει ανεξάρτητη πορεία, ώστε να πιέσει και τα δύο πρώτα κόμματα».

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, παραδέχτηκε ότι γίνεται αυτοκριτική σε σημείο «αυτομαστιγώματος», ενώ εξέφρασε την «πικρία» της για την πτώση του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώνοντας ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει ενότητα στο ΠΑΣΟΚ», ενώ πρόσθεσε ότι οι μόνες διαφοροποιήσεις σε ψηφοφορία στη Βουλή» ήρθαν από τη ΔΗΜΑΡ. Επεσήμανε επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος, ψήφισε βάσει κομματικής γραμμής. «Η ψήφος έχει σημασία», τόνισε.

«Με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο έχουμε άψογη συνεργασία», είπε «διαλύοντας» τα σύννεφα πάνω από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς κάνουμε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση», είπε επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επίθεση στον Πολάκη

«Έχει μάθει μόνο να γκρεμίζει κι όχι να ακούει», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μετά την εμφάνιση του Παύλου Πολάκη στην ίδια εκπομπή.

«Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σήμερα, ακόμα κι αν δεν ήταν καλά πριν», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και παραθέτοντας μια σειρά παραδειγμάτων ζήτησε από την Κυβέρνηση να παραδεχτεί τα προβλήματα στην Υγεία, ώστε να λυθούν. «Η Υγεία δεν είναι θέμα για πολιτική αντιπαράθεση, αλλά δικαίωμα ζωής των ασθενών», είπε σχετικά.