20.09.2018    20:27

Γερμανικός Τύπος: Στενεύουν τα περιθώρια για τον Τσίπρα – Δε μένει πολύς χρόνος για τη διαπραγμάτευση

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση σύμφωνα με τον Γερμανικό Τύπο αναφέρει η DW, η οποία επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Kölner Stadt-Anzeiger.

Σύμφωνα με το άρθρο οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχωρούν. Μάλιστα η εφημερίδα σχολιάζοντας το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για το Πάσχα αναφέρει πως τα όσα αισιόδοξα είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευχές, αφού δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει
«Ήταν ένα χαρμόσυνο μήνυμα αυτό που μετέφερε στους συμπατριώτες του ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Πάσχα. «Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται». Αυτό όμως μπορεί να ήταν περισσότερο ευχή. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχωρούν», γράφει και προσθέτει : «Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών σε μια έκτακτη σύνοδο για την Ελλάδα. Εάν δεν υπάρξει έστω μια προσέγγιση στα ανοιχτά θέματα, τότε τα περιθώρια για τον Τσίπρα στενεύουν- όπως και για την Ελλάδα».

Handelsblatt: Δυσοίωνο μέλλον για την Ευρώπη
Ένα δυσοίωνο μέλλον για την Ευρώπη διακρίνει ο σχολιαστής της εφημερίδας Handelsblatt αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. « Δημιουργείται η εντύπωση ότι η κρίση του ευρώ και της Ελλάδας, οι προσφυγικές ροές και η τρομοκρατία θα μπορούσαν να ανατινάξουν με την ευρεία έννοια την ευρωπαϊκή κοινότητα. Η άνοδος εθνικιστικών, δεξιών, δημαγωγικών κινημάτων σε σχεδόν όλα τα κράτη της Ευρωζώνης, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ελβετία, δεν είναι πια φαινόμενο που παρατηρείται στο περιθώριο αλλά στο επίκεντρο της κοινωνίας».