18.06.2018    22:13

Γεροβασίλη: Στο παρά πέντε της αξιολόγησης είναι άκαιρα τα σενάρια των εκλογών

Η αντιπολίτευση συντηρεί τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες, τη στιγμή που το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική σταθερότητα, τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη.

Νομίζουν ότι οι πολίτες ξέχασαν το πολύ πιο βαρύ και άδικο πρόγραμμα που υλοποιούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε συνέντευξή της στην «Επένδυση».

«Ακαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών, όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης», τόνισε ακόμη η κ. Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε αυτή τη φάση σκληρά για σημεία της περσινής συμφωνίας που «προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών». Σημειώνει ακόμη ότι έχει επιτευχθεί σύγκλιση σχεδόν σε όλα τα σημεία με τους Ευρωπαίους εταίρους και πως μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος Μ. Σουλτς και Ρ. Γκουαλτιέρι, «κοινή επιθυμία όλων μας είναι η επίσπευση της αξιολόγησης». Εκφράζει την πίστη ότι και η δήλωση της προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ «το τελευταίο που χρειάζεται είναι καθυστέρηση της αξιολόγησης» θα επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Σε ερώτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ, η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναλαμβάνει την άποψη ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει μόνη της τα προβλήματα της. Χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την ύπαρξη του στο ζήτημα αυτό σε ρόλο τεχνικού συμβούλου αλλά αποδεδειγμένα «εγκληματική» τη συμμετοχή του στα προγράμματα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.

Αναφορικά με τις υπουργικές διενέξεις για τις αποκρατικοποιήσεις η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι αποτελούν μέρος της συμφωνίας του καλοκαιριού και ότι ο κ. Πιτσιόρλας ακολουθεί το πρόγραμμα. Βεβαίως σημειώνει δεν γίνονται με χαρά ειδικά όταν πρόκειται για νευραλγικές υποδομές τις οποίες ενέταξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, παρόλη την βελτίωση των όρων που πετύχαμε με την επαναδιαπραγμάτευση».

Τέλος για τις μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος της οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Κουμουτσάκος, η κ. Γεροβασίλη απαντά: «Απορία ψάλτου βηξ. Αντί απάντησης στην ενοχλητική ερώτηση επιλέγουν την ποινικοποίηση του πολιτικού ερωτήματος… εμφανίζοντας ένα πρόσωπο ολοκληρωτισμού».