18.06.2018    22:16

Γεωργιάδης: Μεγαλύτερος ψεύτης από τον Τσίπρα δεν έχει γεννηθεί

«Μεγαλύτερος ψεύτης από τον Τσίπρα δεν έχει γεννηθεί, και πολύ επιεικής είμαι», είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει από την πρωθυπουργία κι ότι έχει χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αφού – όπως υποστήριξε – τους εξαπάτησε για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την υπόσχεση για γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

«Με τον Τσίπρα επένδυση από το εξωτερικό δεν γίνεται», είπε. «Οι επενδυτές ακούνε Τσίπρα κι αλλάζουν πεζοδρόμιο».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, λέγοντας ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έχει «προσωπικά συμπλέγματα» με την Εκκλησία.

Υποστήριξε δε ότι ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας «δεν μπορεί να μισεί την Εκκλησία», καθώς το Σύνταγμα προστατεύει τη θέση της Ορθοδοξίας στην εκπαίδευση.

Επιτέθηκε και στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Παιδεία ώστε να διχάσει τους Έλληνες αλλά και ότι συμπεριφέρεται με υποκρισία, καθώς ενώ ο ίδιος στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο κατηγορεί τη ΝΔ για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα δεν διαπραγματεύτηκε σοβαρά με τους δανειστές για να προστατεύσει τα συμφέροντα των δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Τέλος, όσον αφορά τις εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, είπε πως πρέπει να ξεκαθαριστεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία πως τα συμφωνηθέντα του 1923 δεν αγγίζονται.