18.06.2018    03:07

Γεωργιάδης σε Βερναρδάκη: Αν ο Τσίπρας είχε ίχνος δημοκρατίας στη συνείδησή του έπρεπε να ζητήσει της δική σας παραίτηση

Μύδρους προσωπικά κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, αλλά και εναντίον του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό.

«Η δήλωσή σας (παθογένεια της Δημοκρατίας η αυτονόμηση των ΜΜΕ’) ήταν η πιο ανατριχιαστική δήλωση υπουργού δυτικού κράτους που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου» σχολίασε.

«Θέλετε να ρυθμίζετε τα ΜΜΕ επειδή έχουν αυτονομηθεί και αναφέρατε την άλλη μέρα τον κώδικα δεοντολογίας – τη δεοντολογία την ορίζει η ΕΣΗΕΑ όχι το κράτος – αυτορύθμιση λέγεται… Είναι ανατριχιαστικές οι απόψεις σας» σημείωσε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν ο πρωθυπουργός είχε ίχνος δημοκρατίας στη συνείδησή του έπρεπε να ζητήσει της δική σας παραίτηση» είπε, με αφορμή την παραίτηση Σγουρίδη που έγινε δεκτή από τον κ. Τσίπρα. «Αλλά έχετε τις ίδιες απόψεις περί ολοκληρωτισμού και ελέγχου της ελευθερίας του λόγου» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυτό αποπνέει. «Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας στρατό, εμείς δεν θα σας αφήσουμε» επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση. «Εσείς φταίτε γι’ αυτό που ζούμε είστε αποκλειστικά υπευθύνοι» τόνισε.

«Θυμάμαι ως αντιπολίτευση να λέτε στα παράθυρα ότι ‘θα ανοίξουμε τα σύνορα και τι θα γίνουν αυτοί που θα έρθουν; θα τους δώσουμε χαρτιά να πάνε στην Ευρώπη’ και σάς λέγαμε μετά ότι η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορα της και για μας και λέγατε είμαστε κινδυνολόγοι κι εκτός πραγματικότητας» ανέφερε δε.

«Ανοίξατε τα σύνορα – ανακοίνωσε στους μετανάστες ο Πανούσης ότι θα τούς δώσει και χαρτιά – κι όταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου έβγαλε χαρτί εξάμηνης νόμιμης άδειας παραμονής της είπα ότι θα έρθει 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα και δεν την ενδιέφερε» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.