26.09.2018    02:57

Γνωρίζετε αυτήν την υφυπουργό; – Ο Σαμαράς, λέει, ευθύνεται για τη βλάβη στη Θεσσαλονίκη

Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για το πρόσφατο πρόβλημα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, επέρριψε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Η υφυπουργός κάλεσε σε σύσκεψη τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός σε περίπτωση που προκύψουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η κ. Κόλλια – Τσαρουχά δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η εταιρία για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν «ανέδειξαν επιπλέον μια σκληρή πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας, ότι η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανεπάρκεια και την παλαιότητα των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης».

«Δεν μεταβιβάζω καμία ευθύνη. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αποδεικνύεται άμεσα η ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά, που το 2014 κατήργησε το έργο για την ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης μέσω νέου αγωγού από τον Αλιάκμονα, το οποίο επανέφερε και επικαιροποίησε η νέα διοίκηση» υπογράμμισε η υφυπουργός.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, κατατέθηκε σειρά προτάσεων, σχεδίων και δράσεων, για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι ανεπάρκειες και οι αδυναμίες.