21.01.2019    00:28

Γ. Παπανδρέου: Mε τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν, μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια (βίντεο)

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Αγρίνιο μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος άσκησε κριτική στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, λέγοντας πως «με τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες, μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια».

Αναφερόμενος στην σημερινή πολιτική κατάσταση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «τώρα μαλώνει η δεξιά συντήρηση με την αριστερή συντήρηση και κανείς δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα» και πρόσθεσε: «Να μιλήσουμε λοιπόν για το γιατί φτάσαμε ως εδώ και τι γίνεται από εδώ και πέρα κι αν υπάρχει ελπίδα». Όπως υπογράμμισε «εγώ πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα, φτάνει τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα».

Κάνοντας αναφορές στην χρονική περίοδο που ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «την πιο κρίσιμη στιγμή ζήτησα εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να περάσει τον κάβο» και συμπλήρωσε: «Αντί γι’ αυτό όλοι με πετροβολούσαν. Ο ένας με τα Ζάππεια και ο άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν, διαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για τρίτο μνημόνιο».