23.03.2019    13:22

Δέχεται την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Καμμένος

Ο Έλληνας υπουργός είπε σε δημοσιογράφους πως θα δεχθεί την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, υπό τον όρο να μην έχουν την διοίκηση των επιχειρήσεων, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία. Αυτή την στιγμή, η διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης «Standing NΑΤΟ Maritime Group» ανήκει στη Γερμανία, ωστόσο ακολουθεί η Τουρκία.

Έτσι ο Πάνος Καμμένος πρότεινε να εξαιρεθεί η Τουρκία και η Ελλάδα από την διοίκηση αυτής της Δύναμης και να επεκταθεί η διοίκηση της Γερμανίας και το επόμενο εξάμηνο, ή μέχρι να βρεθεί άλλη ικανοποιητική λύση. Όπως είπε επίσης τα ελληνικά πολεμικά πλοία θα πρέπει να παραμείνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα τουρκικά στα δικά τους. Επιπλέον, ζητάμε να συνεργαστεί η Νατοϊκή δύναμη με την Frontex και να επιχειρούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Όσοι πρόσφυγες διασώζονται από αυτές τις συντονισμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να στέλνονται πίσω στην Τουρκία» είπε στους δημοσιογράφους επίσης, ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και στην Γερμανίδα ομόλογό του, ενώ θα παρουσιάσει επίσημα την ελληνική πρόταση κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών άμυνας η οποία θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα.