22.11.2019    19:49

Δακρυσμένος ο «Ορέστης» στο δικαστήριο – Σήμερα η ποινή του δολοφόνου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας βρίσκεται ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, κατηγορούμενος για 7 φόνους, καθώς ξεκίνησε σήμερα το πρωί η δίκη του.

Kατόπιν της ομολογίας του, αλλά και της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, θα βρεθεί αντιμέτωπος μέχρι και εφτά φορές με την ποινή που προβλέπει δια βίου φυλάκιση – η μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Ο 35χρονος «Ορέστης» οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τον ίδιο να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο καθ’ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος παρουσιάστηκε χωρίς εκπροσώπηση από δικηγόρο, καθώς όπως είπε, δεν επιθυμεί να λάβει νομική αρωγή.

Ερωτηθείς, ο 35χρονος παραδέχτηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για το ότι εκ προμελέτης προκάλεσε θανατηφόρες κακώσεις στα θύματά του – πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια – που επέφεραν τον θάνατό τους και τα απήγαγε με αυτό το σκοπό.

Συγκεκριμένα παραδέχτηκε τους φόνους των Μαρικάρ, Λιβία και Έλενα Μπουνέα, Μαίρη Ρόουζ και Σιέρα, Ασμίτα Κάτχα Μπίστα και Αριάν Παλάνας Λοζάνο

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο δικαστήριο ο Μεταξάς, πίστευε ότι η Livia και η Μαίρη Ρόουζ εξέδιδαν τις κόρες τους.

Στην συνέχεια προέβη σε μια κυνική ομολογία για τις υπόλοιπες δολοφονίες περιγράφοντας τις μεθόδους που χρησιμοποίησε.

Δάκρυσε στο δικαστήριο

Με δάκρυα στα μάτια, ο 35χρονος Μεταξάς διάβασε την απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου. Μέσω αυτής, εξέφρασε μεταμέλεια και είπε ότι ψάχνει απαντήσεις όσον αφορά στους λόγους που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο:

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια και απολογούμαι. Δεν θέλω να ζημιώσω άλλο την Κυπριακή δημοκρατία.

Στην κυπριακή κοινωνία θα διερωτάται πως ένα μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο. Αυτό διερωτώμαι και εγώ, δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια απάντηση. Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Θα βοηθήσω στην υπόθεση. Λυπάμαι για τους συγγενείς μου και για τα παιδιά μου, δεν έφταιξαν σε τίποτα.»