20.07.2019    11:34

Δεκάδες οι παραβάσεις από ταξιτζήδες – Βλέπουν τουρισμό και αλωνίζουν!

Σειρά παραβάσεων από επαγγελματίες οδηγούς διαπίστωσε η Τροχαία, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων σε ταξί, το περασμένο διήμερο.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ελέγχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Σταθμό Λαρίσης, καθώς και σε σημεία με προορισμούς από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το λιμάνι του Πειραιά) συνολικά 148 οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν 47 πειθαρχικές παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας των ταξί.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

  • 25 παραβάσεις για επιλογή επιβατών.
  • 12 για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί.
  • 9 για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου σε αλλοδαπούς τουρίστες.
  • Μία παράβαση για άρνηση μίσθωσης.

Για τις παραβάσεις αυτές ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ταξί για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και αφαιρέθηκαν 22 άδειες κυκλοφορίας και ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και 22 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας οδηγός ταξί, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε «πειράξει» την ταμειακή μηχανή του οχήματος, με ειδική συνδεσμολογία και κρυφό διακόπτη (on-off), με τον οποίο μπλόκαρε τη λειτουργία της, ώστε να μην εκδίδει αποδείξεις, αν και το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα διενεργηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.