25.04.2019    09:58

Δεκάδες τραυματίες και 10 νεκροί από έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Εκρηξη, πιθανότατα περισσότερες από μία, σημειώθηκε στις 14:30 τοπική ώρα στο μετρό της Αγίας Περούπολης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 30 τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο σταθμό Σενάγια, ωστόσο στη συνέχεια, νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη και στους σταθμούς Σεντόβαγια και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη στο Μετρό της πόλης.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο RIA, πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σημειωετέων βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, καθώς είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλαξάντερ Λουκασένκο, ενημερώθηκε άμεσα.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Καπνός έχει καλύψει τον υπόγειο σιδηρόδρομο, ενώ μετά τις εκρήξεις έκλεισαν 10 σταθμοί του Μετρό.

Ο μάνατζερ του Μετρό ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για έκρηξη μέσα στο βαγόνι, πιθανότατα από κάποιο αυτοσχέδιο μηχανισμό, με το Sputnik να αναφέρει πως περιείχε καρφιά.
Από την πλευρά της αστυνομίας οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, με κάποιον εκπρόσωπό της να περιορίζεται στο να πει, ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι έλαβαν κλήση για ύπαρξη πυκνού καπνού στο σταθμό του μετρό και ότι δεν μπορούν να δώσουν άλλες πληροφορίες.