23.10.2017    14:49

Σάλος αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Π. Τζένου: Τι λένε κόμματα και πολιτικοί – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωσεις για τις συλλήψεις δύο δημοσιογράφων – στελεχών της εφημερίδας (και σάιτ) «Παραπολιτικά», έβγαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει: «Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.

Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία».

Το Ποτάμι τονίζει πως «Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν». Και προσθέτει «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ανακοινώσεις των κομμάτων για τη μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ι.Κουρτάκη και του Π.Τζένου είναι εξής:

«Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π. Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».

Δηλώσεις πολιτικών

Άδωνις Γεωργιάδης (αντιπρόεδρος ΝΔ)

adonis

Η κίνηση ενός εν ενέργεια υπουργού να ζητήσει τη σύλληψη δημοσιογράφου θυμίζει χούντα.Ολα τα δημόσια πρόσωπα ειμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε την κριτική των δημοσιογράφων και σας το λεει κάποιος που έχει δεχθεί απίστευτη κριτική και μάλιστα πολλές φορές άδικη και συκοφαντική. Στο ονομα της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης δημοσιογραφίας ενώνω τη φωνή μου με τον κ .Τζένο

dora-bakk

Ντόρα Μπακογιάννη (βουλευτής ΝΔ)

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη λειτουργία των ΜΜΕ αποδεικνύουν την επιθετική της διάθεση απέναντι στον Τύπο και την προσπάθειά της να ελέγξει την ενημέρωση. Η σημερινή σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων στο χώρο του Τύπου, που περιλαμβάνουν στοχοποιήσεις μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, και αντισυνταγματικούς διαγωνισμούς, με μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων και τον έλεγχο της πληροφόρησης.
Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές που βλάπτουν τη Δημοκρατία.

voridis-poalk-610x357

Μάκης Βορίδης (βουλευτής ΝΔ)
Ευτυχώς μέχρι στιγμής ο κ. Καμμένος για να συλλάβει τους πολιτικούς του αντιπαλους στέλνει την αστυνομία και όχι τη στρατονομία. Οψόμεθα όμως.

avgenakis

Λευτέρης Αυγενάκης (γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ)
Εκφράζω την βαθιά μου ανησυχία για τον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η σημερινή απαράδεκτη αυτόφωρη σύλληψη του Διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς καθεστωτικών παρεμβάσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει από αντισυνταγματικούς διαγωνισμούς – παρωδίες μέχρι στοχοποίηση συγκεκριμένων μη αρεστών στην κυβέρνηση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Οι πρακτικές αυτές είναι επικίνδυνες για τη Χώρα και τη Δημοκρατία και θα μας βρουν απέναντι.
Ως εδώ!

kefalogiannis_giannis

Γιάννης Κεφαλογιάννης (βουλευτής ΝΔ)
Με αφορμή τη σύλληψη του Διευθυντή του Ομίλου Παραπολιτικά κ. Παναγιώτη Τζένου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου, εν ώρα εργασίας, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Καμμένος σχετικά με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά ξυπνά αρνητικές μνήμες από άλλες εποχές.Θυμίζει πρακτικές και εκφράζει νοοτροπίες που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα. Όποιος εκτίθεται στα κοινά γνωρίζει πολύ καλά ότι υπόκειται σε κριτική για τις πράξεις ή παραλείψεις του. Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη πρέπει να χρησιμοποιείται ως το ύστατο καταφύγιο για την απονομή του δικαίου και όχι ως εργαλείο για να πληγεί η ελευθερία του τύπου.
Asimakopoulou_anna

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (βουλευτής ΝΔ)
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια φίμωσης των μέσων ενημέρωσης από τον επίδοξο «Υπουργό-Καναλάρχη», κ. Παππά, τη σκυτάλη παίρνει ο πάντα-πρόθυμος Κυβερνητικός Εταίρος, κ. Καμμένος, ο οποίος προσπαθεί με άλλο τρόπο να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Θλιβερές, σπαδμωδικές κινήσεις απόγνωσης μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης…
loverdos

Ανδρέας Λοβέρδος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημ. Συμπαράταξης)
Σε συνέχεια της απαγόρευσης λήψης φωτογραφιών στη Μόρια έρχεται και η κινηματογραφική σύλληψη δημοσιογράφου, εν ώρα εργασίας , μετά από μήνυση του εταίρου του κ. Τσίπρα κ. Καμμένου. Με τις σταλινικές τους πράξεις τους ομολογούν ότι βρίσκονται σε πανικό. Τίποτα όμως πια δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα τους που οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες σε αδιέξοδο.
social Affairs Committee, Parliament, discussion, health, doctors strike, Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συζήτηση, Βουλή, υγεία, απεργία γιατρών, ΕΟΠΠΥ, Gerasimos Giakoumatos, Γεράσιμος Γιακουμάτος

Γεράσιμος Γιακουμάτος (βουλευτής ΝΔ)
Είναι σαν να συλλαμβάνεις την ιδια τη Δημοκρατία. Η ενημέρωση είναι το βήμα του λαού. Αν γίνονται συλλήψεις, σημαίνει ότι η Δημοκρατία κάπου πάσχει.
georgantas

Γιώργος Γεωργαντάς (βουλευτής ΝΔ)
Είναι πλέον συστηματικό από την πλευρά του κ. Καμμένου να καταθέτει μηνύσεις για αδικήματα προσβολής προσωπικότητος και εν συνεχεία να χρησιμοποιεί τη θέση που έχει στην κυβέρνηση για να κινητοποιεί τον διωκτικό μηχανισμό προκειμένου να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι. Προφανώς δεν αρκεί στον κ. Καμμένο η τακτική ποινική διαδικασία και θεωρεί ότι η Αστυνομία δεν έχει πιο σιβαρά πράγματα να κάνει από το να ασχολείται με τις αντιδικίες του με ΜΜΕ. Πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση καταχρήσεως εξουσίας.

karaoglou

Θεόδωρος Καράογλου (βουλευτής ΝΔ)
Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα και δεν κινδυνεύει από τίποτα. Αυτό μέχρι πριν από λίγο καιρό… Γιατί μερικού μήνες πριν παρατηρούσα την προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει την πολυφωνία, μειώνοντας σε τέσσερα μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια. Τώρα πληροφορούμαι και το περιστατικό της σύλληψης επ’ αυτοφώρου του διευθυντή των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένου, λες και είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που δείχνει σε όλο τον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική λογική που έχει η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.. Το καταδικάζω απερίφραστα και απορώ για ποιο λόγο βρέθηκε Εισαγγελέας να δώσει τέτοιου είδους εντολή να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κανένας λόγος.Νομίζω ότι είναι μια απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια που πρέπει άμεσα να καταδικαστεί από όλους και θα πρέπει άμεσα να αφεθεί ελεύθερος ο κος Τζένος
konstantinopoulos

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης)
Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αλλεργία στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Έχει συνηθίσει στην ελεγχόμενη ενημέρωση. Η προσπάθεια φίμωσης δεν θα περάσει
maniatis

Γιάννης Μανιάτης (βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης)
Οι εικόνες ντροπής στη Μόρια δεν αρκούν για να τους κάνουν να αισθανθούν ένοχοι να παραιτηθούν ή να μην κοιμούνται. Οι βόλτες τους όμως σε χειμερινά ευρωπαϊκά θέρετρα τους δίνουν τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν δημοσιογράφους εν ώρα δουλειάς και να ασκούν πολιτικές εθνικολαικισμού και απίστευτης ψευτιάς. Δεν θα τους σώσουν ούτε οι μηνύσεις, ούτε ο πολιτικός τους πανικός. Καταρρέουν και το ξέρουν πολύ καλά. Δεν φοβίζουν πια κανέναν
xristidis-pasok

Παύλος Χρηστίδης (εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ)
Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικα για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία
Theoxaris

Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής)
H κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. «Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας». Επειδή όμως ο αυταρχισμός είναι πιο επικίνδυνος από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία- χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να ξέρουν επίσης πως- ιστορικά- όσοι μετέρχονται αυταρχισμού τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εναντίον τους.
Η σύλληψη του Διευθυντή των Παραπολιτικών Π. Τζένου θυμίζει άλλες εποχές. Από την Αριστερά των αγώνων για την ελευθερία του Τύπου στην Αριστερά των συλλήψεων διευθυντών εφημερίδων.
Όλα τελικά είναι ένας »Καμμένος» δρόμος…
varvitsiotis

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (βουλευτής ΝΔ)
Πρωτοφανής πρακτική στα δημοκρατικά χρονικά η σύλληψη του διευθυντή ομίλου @parapolitika ,επειδή οι αποκαλύψεις έθιξαν τον «ιερό» συνεταίρο
leonidas-grigorakos

Λεωνίδας Γρηγοράκος (ανεξάρτητος βουλευτής)
Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει αξίες, αυτός είναι ο κος Καμμένος. Ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει και δεν σέβεται τη Δημοκρατία και ζητά από τη Δημοκρατία να τον προστατεύσει.

giogiakas

Βασίλης Γιόγιακας (βουλευτής ΝΔ)
«Η σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου είναι ο τελευταίος κρίκος μιας μακράς αλυσίδας αυταρχικών πρακτικών με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αποκλεισμός της πρόσβασης δημοσιογράφων σε hotspots, η απαίτηση αστυνομικών να διαγραφούν φωτογραφίες από κινητό με την αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού, είναι αρκετά για να αποκαλύψουν στον πλέον δύσπιστο ότι η Κυβέρνηση οραματίζεται μια εκφυλισμένη δημοκρατία, όπου θεσμοί όπως τα ΜΜΕ και η Δικαιοσύνη λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της. Οφείλουμε να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες που το μόνο που προδίδουν είναι ο συναγωνισμός των κυβερνώντων για το ποιος θα αποδειχθεί καλύτερος μαθητής των κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν.».
dimitris-tsiodras

Δημήτρης Τσιόδρας (εκπρόσωπος Τύπου Ποταμιού)
Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία.

kiranakis

Κωνσταντίνος Κυρανάκης (αναπληρωτής εκπρόσωπος ΝΔ)

Είναι μία απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια που θυμίζει άλλα καθεστώτα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως ότι δεν ελέγχει θέλει είτε να το κλείνει είτε να το συλλαμβάνει είτε να το φιμώνει

kellas

Χρήστος Κέλλας (βουλευτής ΝΔ)

«Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά Παναγιώτη Τζένου, είναι ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ενέργεια κατάχρησης εξουσίας από τον κύριο Καμμένο. Η δημοσιογραφία δε συλλαμβάνεται, δε φιμώνεται, δεν ποδηγετείται.
Το αντίθετο, αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό κάθε καθεστώτος».