23.08.2019    13:12

Δημοσκόπηση: Ποια επαγγέλαμτα και κοινωνικές ομάδες υποστηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Έκπληξη από γεωργούς

Μόνο στους φοιτητές και στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτη προτίμηση, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζουν τη ΝΔ. Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη προτίμηση των ανέργων αλλά και των νοικοκυρών, οι οποίες πάντως -άγνωστο αν είναι σε… απόγνωση- παραμένουν ένα από τα… κάστρα του κυβερνώντος κόμματος με ποσοστό 28,1% να δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο και σε αυτή την επαγγελματική ομάδα, η ΝΔ συγκεντρώνει την πλειοψηφία με ποσοστό 30,9%. Ειδικό ενδιαφέρον έχει το εύρημα που δείχνει γεωργούς και αγρότες να επιλέγουν ως πρώτη προτεραιότητα το κόμμα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «το Βήμα».

Ποσοστό 37,2% συγκεντρώνει η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου καταγράφοντας πολύ μεγάλη διαφορά άνω των 12 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρυσή Αυγή, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ φαίνεται να μπαίνουν στην επόμενη Βουλή. Πολύ κοντά στο όριο του 3% είναι η Ένωση Κεντρώων του Βσίλη Λεβέντη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ακόμη ένας δεξιός σχηματισμός που κόβει από τη ΝΔ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαμηλά στον πίνακα της δημοφιλίας ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται πίσω από Βασίλη Λεβέντη, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα. Πλειοψηφία είναι οι αρνητικές γνώμες και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με 53% των ερωτηθέντων να τον αποδοκιμάζουν, έναντι 43% που δηλώνουν ότι έχουν θετική γνώμη για τον πρώτο πολίτη της χώρας.