19.04.2018    14:25

Διαπραγματεύσεις Αλαφούζου – Pan Asia για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα «πολιτικά παιχνίδια»

Την Δευτέρα 16 Απριλίου διέρρευσε ότι έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική ομάδα έχει δείξει και το κονσόρτσιουμ «Pan Asia» που έχει έδρα την Ελβετία. Με το επιχειρηματικό fund συνεργάζεται ο άνθρωπος που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφο έως τις 15 Μαΐου στον ιδιοκτήτη των «πρασίνων», Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου ο τελευταίος να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Παναθηναϊκού.

Η πρόταση αυτή φέρεται να κατατέθηκε στον Έλληνα επιχειρηματία στις 28 Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

1ον: Το ποσό των 13 εκ. ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.

2ον: Το ποσό των 7.5 εκ. ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.

3ον: Το κονσόρτιουμ «χαρίζει» το ποσό των 7 εκ. ευρώ που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.

4ον: Άμεση επένδυση 20 εκ. ευρώ για τις ανάγκες της ΠΑΕ.

Από τους «πράσινους» δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο, οι επαφές έχουν γίνει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος δεν συμφωνεί με το ποσό που του προσφέρει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και γι΄ αυτό επανήλθαν σήμερα με νέα επιστολή στην οποία δίνουν τελεσίγραφο έως τις 15 Μαϊου.

Ενήμερη η κυβέρνηση για τον Παναθηναϊκό – «Είναι πολιτικά παιχνίδια» λένε οι πράσινοι

Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των ξένων συνεργατών του για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται πως δεν είναι και το μοναδικό, αφού όλες οι πληροφορίες καταλήγουν στο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επεξεργάζεται πρόταση από το κοντσόρτσιουμ «Pan Asia Investments», που έχει ρίξει συγκεκριμένα ποσά στο τραπέζι για την αγορά της ΠΑΕ, του προπονητικού κέντρου και για άμεση επένδυση στην ομάδα για ενίσχυση εν όψει της επόμενης σεζόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση είναι ενήμερη εδώ και αρκετές μέρες για το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και μάλιστα είναι και ικανοποιημένη από το γεγονός πως υπάρχει κινητικότητα γύρω από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους και προς κάθε ενδιαφερόμενο πως θα βοηθήσει στον βαθμό που μπορεί ώστε να βρει και πάλι τον δρόμο του ο σύλλογος και να γλιτώσει από την… καταστροφή στην οποία οδεύει.

Μάλιστα, κάθε ενδιαφέρον για την ΠΑΕ που κρίνεται σοβαρό έχει τις… ευλογίες και του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν πως γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια ό,τι συμβαίνει γύρω από τον σύλλογο. Ακόμα και για το ποιες ομάδες εντός λίγκας δεν θέλουν αλλαγή του κανονισμού της αδειοδότησης και επιθυμούν να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, σενάριο που στην κυβέρνηση δεν θέλουν να σκέφτονται καν!

Πολιτικά παιχνίδια καταγγέλλουν στον Παναθηναϊκό

Την ίδια ώρα, η μοναδική επίσημη αντίδραση του Παναθηναϊκού για τη φημολογούμενη πρόταση των ξένων επενδυτών ήταν να διαψεύσει πως υπάρχει οποιαδήποτε επαφή του Γιάννη Αλαφούζου μαζί τους. Κάτι που κάνει εντύπωση, από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένα ποσά για την ΠΑΕ, το προπονητικό κέντρο, ακόμα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Αργά το βράδυ, πάντως, άνθρωποι του Παναθηναϊκού σχολίαζαν πως όλο το θέμα έχει να κάνει με πολιτικά παιχνίδια και θύμιζαν πως ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στο… στόχαστρο της κυβέρνησης.

Μάλιστα, άφηναν να εννοηθεί πως το όλο θέμα έχει προκύψει από κυβερνητικά στελέχη που θέλουν να εκθέσουν τον Αλαφούζο και γι’ αυτό τον λόγο έχει προκύψει η πληροφορία πως στον Αλαφούζο δεν φτάνουν τα συνολικά 27 εκατομμύρια που προσφέρονται και θέλει άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ για να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πρόσθετα, δε, πως ο Αλαφούζος έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό και πως θα του ήταν εύκολο να το κάνει αν είχε μία τέτοια πρόταση στα χέρια του.

Όλα αυτά, φυσικά, θα μπορούσε να τα ξεκαθαρίσει μια και καλή ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει εξαφανισμένος, παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από τον σύλλογο σε όλα τα μέτωπα.