20.11.2019    10:56

Δυο προκαταρκτικές έρευνες από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Πανούση

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, παρήγγειλε δύο προκαταρκτικές εξετάσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού για να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση  αδικημάτων. Ειδικότερα, προς τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Πανούσης στην κυρία Κουτζαμάνη, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγελε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν αξιόποινων πράξεων που προβλέπουν το κακούργημα της βίας κατά του πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης, δηλαδή υπουργών, βουλευτών, μελών της κυβέρνησης κ.λ.π. και το αδίκημα της παράνομης βίας ή συμμετοχής σε κατάληψη δημοσίου κτηρίου.

Ακόμα, η κ. Γκουτζαμάνη ζήτησε κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης να αναζητηθούν οι δικογραφίες για την τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του κ. Πανούση (10/02/2009) και την επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο (18/02/2009) και σε περίπτωση που έχουν τεθεί στο αρχείο, να ανασυρθούν και να συσχετισθούν.

Όσον αφορά τη  μηνυτήρια αναφορά των κυρίων Παρασκευόπουλο και Τόσκα, η κ. Γκουτζαμάνη ζήτησε να διερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον έντυπο Τύπο και αναπαράχθηκαν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Τέλος, σε περίπτωση που τα προαναφερθέντα αδικήματα κριθούν ως αληθή, τότε η εντολή της εισαγγελέως είναι να ερευνηθεί εάν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο που του τα εμπιστεύθηκαν, της παράβασης υπηρεσιακού απορρήτου και της χρησιμοποίησης από τρίτο πρόσωπο, της παράβασης καθήκοντος και της εχεμύθειας από εργαζόμενο στην ΕΥΠ.