21.05.2019    14:52

Εικόνα καταστροφής στα Εξάρχεια – Φωτιά μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου – Επιστρατεύτηκε η «Αύρα» για ρίψεις νερού (εικόνες)

Εικόνα καταστροφής στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, από τα εκτεταμένα επεισόδια που συνεχίζονται. Κουκουλοφόροι έχουν ανάψει μεγάλη φωτιά μέσα από την πύλη του Πολυτεχνείου και έχουν στήσει οδόφραγμα απ’ όπου εφορμούν και πραγματοποιούν συνέχεις επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα .

Νέες ρίψεις νερού πραγματοποιεί το ειδικό όχημα της αστυνομίας, η γνωστή «Αύρα». Οι κουκουλοφόροι εξακολουθούν να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους κάνουν και πάλι χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη από τις 7 το απόγευμα. Κουκουλοφόροι, πολλοί μάλιστα φορώντας αντιασφυξιογόνος μάσκες, πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου το οποίο χρησιμοποιούν ως ορμητήριο. Ανάλογα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

Αμαυρώνοντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι νεαροί έχουν στήσει οδοφράγματα και πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, σπασμένα μάρμαρα από το ΕΜΠ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων που απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Σημειώνεται, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, ότι έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών

Στη συνέχεια, ομάδες αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ έστησαν και οδοφράγματα, στην οδό Στουρνάρη μάλιστα, κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν σε ταράτσες κτιρίων, απ’ όπου και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ αντιεξουσιαστές με σιδηροτροχό έκοψαν την πύλη του Πολυτεχνείου.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια λαμβάνουν χώρα, αυτή την ώρα, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος των διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδες νεαρών έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές.

Χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, εκσφενδονίζουν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με χημικά.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.