19.01.2018    01:49

ΝΔ: Εκλογές με τη Vodafone αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται… (upd)

Η εταιρεία που θα αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, θα είναι η Vodafone αλλά υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμη…

Και ο λόγος είναι πως ακόμα, δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το τι θα γίνει με τους χειριστές των tablets.

Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ δεν επιτρέπει στο κόμμα να δαπανήσει ελεύθερα μεγάλα ποσά και για αυτό έχει ενημερωθεί και η εταιρία.

Ετσι, η Vodafone, αφού εξήγησε ότι απαιτούνται 1.200 άτομα που θα χειρίζονται τα tablets στην ψηφοφορία, έκανε δύο προτάσεις, μια φθηνή και μια ακριβή.

  1. Να συνεργαστεί η Vodafone με άλλη εταιρία που θα δώσει το προσωπικό για να διεξαγάγει τις εκλογές. Αυτή η πρόταση μεγαλώνει το κόστος, λόγω του outsourcing.
  2. Το προσωπικό να το δώσει η ΝΔ.

Στη Συγγρού επιλέγουν την δεύτερη πρόταση, η οποία θα στοιχίσει σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 700.000 ευρώ συν τον ΦΠΑ.

Η Vodafone από την πλευρά της, ξεκαθαριζει  ότι θέλει τα στοιχεία των 1.200 χειριστών μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να τους εκπαιδεύσει, καθώς στις 13 μήνα έχει ήδη προγραμματιστεί στην Αθήνα «ημέρα εκπαίδευσης» των χειριστών.

Επιπλέον η εταιρεία ζητά από την ΝΔ και τα στοιχεία των Προέδρων των εφορευτικών.

Για το λόγο αυτό δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση.

Στη Νέα Δημοκρατία, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, πως τα 1.200 άτομα υπάρχουν καθώς είχαν κάνει την ίδια δουλειά στις 22 Νοεμβρίου. «Η Vodafone θα έχει νωρίτερα από την Δευτέρα τα στοιχεία τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:

«Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του Κόμματος πως μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες στις οποίες προέβησαν,  η Νέα Δημοκρατία επέλεξε  για συνεργασία στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, την εταιρεία Vodafone.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες της Vodafone, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης».