24.02.2018    03:49

Ενοχή Κουρτάκη και απαλλαγή Τζένου πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη με τον Καμμένο

Την ενοχή του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και την απαλλαγή του δημοσιογράφου Παν. Τζένου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

Τι είπε ο εισαγγελέας για τους κατηγορουμένους

«Δεν αποδείχτηκε ότι είχε σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του Π. Καμμένου και της οικογένειάς του» έκρινε ο εισαγγελικός λειτουργός για τον Πάν. Τζένο , ενώ για τον Γ. Κουρτάκη είπε ότι «τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή», προσθέτοντας  πως «τα όσα είπε στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο στις 9 και 10 Ιανουαρίου για το γιο του υπουργού και περί ανάμειξης του στην τρομοκρατία, ήταν ψευδή και είχαν σκοπό να βλάψουν τον υπουργό και τα ανήλικά τέκνα του».

Στην απολογία του ο Παν.Τζένος είπε : «Δεν ξέρω γιατί είμαι εδώ. Με συνέλαβαν στο γραφείο μου άνδρες του τμήματος εκβιαστών. Εκείνη την ημέρα στο γραφείο μου ήταν και ο ανήλικος γιος μου και είδε να με σέρνουν… Εγώ σε αυτή την εκπομπή είπα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ανέφερα μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καμμένος πήγε στις Άλπεις και ότι αυτό χρειάζεται λεφτά για να το κάνεις. Η εκπομπή μας είναι πολιτικού σατυρικού χαρακτήρα …Εγώ προσωπικά ήθελα να κάνω πολιτική κριτική για το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος εμφανίζει μια διγλωσσία. Από τη μία κόπτεται δήθεν για τον ελληνικό λαό και από την άλλη πάει χριστουγεννιάτικες διακοπές στις Άλπεις. Αυτό που ανέφερα για το αλκοόλ, το ούζο, δεν έχει τίποτα το συκοφαντικό. Ο κ. Καμμένος έχει πει πολλά ψέματα, έχουμε το δικαίωμα σαν δημοσιογράφοι να κάνουμε κριτική».

Πρόεδρος: «Γνωρίζετε για ποιο από τα παιδιά του κ. Καμμένου μιλούσε ο κ. Κουρτάκης;»
Π. Τζένος: «Δεν ήξερα για ποιον γιο μιλούσε… Ήταν κάτι που ειπώθηκε εκείνη τη στιγμή… Δεν έχω καμία συμμετοχή σε αυτό. Ξέρω τον Κουρτάκη χρόνια. Έχει ήθος και έχει ενοχληθεί σφόδρα με την πρακτική του κ. Καμμένου να τον παρουσιάζει ως έμπορο ναρκωτικών. Αυτό που κάνει ο κ. Καμμένος λέγεται δολοφονία προσωπικότητας και είναι κάτι που το ξέρει καλά. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Ο κ. Καμμένος συστηματικά επιτίθεται στην εφημερίδα. Ξέρετε έχω και εγώ ένα παιδί μικρό και δεν μπορούν να λένε για εμένα ότι είμαι συνεργάτης εμπόρου ναρκωτικών και ότι τα παίρνουμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μένω στο ενοίκιο. Είναι δυνατόν να πηγαίνω στο χωριό μου και να μου λένε ότι πήρα 600.000 ευρώ προσωπικά από το ΚΕΛΠΝΟΟ;».

Ο Γ. Κουρτάκης ήταν απών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του.

kammenosΣτην κατάθεσή της η σύζυγος και συνήγορος  του κ. Καμμένου Έλενα Τζούλη, ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι «επιτίθενται» στην οικογένειά της, καθώς όπως η ίδια υποστήριξε ο Γ. Κουρτάκης είχε απειλήσει στο παρελθόν τον συζύγό της όταν εκείνος έστειλε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ΕΣΗΕΑ.

«Μου στιγμάτισαν τα παιδιά μου, έκαναν κακό στην οικογένειά μου. Έχω πλέον τεράστιο πρόβλημα. Τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε σχολείο… Αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα στην οικογένειά μου εξαιτίας αυτών των αδίστακτων», είπε η κ. Τζούλη.