20.10.2018    08:30

Εντονα καιρικά φαινόμενα από την «Ευρυδίκη» – Καταιγίδα στην Αθήνα, πλημμύρες στο Ναύπλιο

Εντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα την Αττική στο πλαίσιο του φαινομένου «Ευρυδίκη» που θα επηρεάσει η χώρα μας το πενθήμερο Δευτέρα με Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα η «Ευρυδίκη» θα προκαλέσει σύμφωνα με το meteo.gr ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά την Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Προβλήματα στο Ναύπλιο από την καταρρακτώδη βροχή

Πλημμυρισμένοι δρόμοι από την καταρρακτώδη βροχή  δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Αργολίδα.

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική. Επίσης υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο.