13.11.2019    04:52

Επέστρεψαν στην Τουρκία 76 παράνομοι μετανάστες

Την επανεισδοχή στην Τουρκία 76 παράτυπων μεταναστών ανακοίνωσε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, εφαρμόζοντας τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, οι 65 από τους 76 παράτυπους μετανάστες παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας -Τουρκίας. Πρόκειται για 40 άτομα από το Πακιστάν, 11 από το Μπαγκλαντές, έξι από το Μαρόκο, επτά από την Αλγερία και έναν από την Τυνησία. Οι υπόλοιποι 11, όλοι τουρκικής υπηκοότητας, παραδόθηκαν με βάση την πρόσφατη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιηθεί η επανεισδοχή στην Τουρκία με βάση τα προβλεπόμενα στο Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, συνολικά 673 παράτυπων μεταναστών, (226 από το Πακιστάν, 31 από το Μπαγκλαντές, 268 από το Μαρόκο, 144 από την Αλγερία και 4 από την Τυνησία), ενώ με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε-Τουρκίας, έχει πραγματοποιηθεί η επανεισδοχή συνολικά 22 υπηκόων Τουρκίας.

Η υποβολή αιτημάτων επανεισδοχής από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται.