21.09.2018    02:14

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κ. Καραμανλή – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για έκθεση της ΤτΕ του 2009

Η εσωτερική, μυστική μέχρι σήμερα, έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος της 6ης Οκτωβρίου 2009 για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας καταρρίπτει όλους τους μύθους που χτίστηκαν τη «μνημονιακή» περίοδο από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ σχετικά με τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τους πραγματικούς υπαίτιους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Οι πρωταγωνιστές του εκτροχιασμού, σε ανοικτή συνεργασία σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερασπιζόμενοι από κοινού την ίδια αφήγηση για την κρίση, επιχειρούν συστηματικά  την τελευταία οκταετία να μεταθέσουν  τις ευθύνες  στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η έκθεση όμως της ΤτΕ που σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι ξεκάθαρη: «…ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνον σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας». Και για την απάτη με τα δημοσιονομικά στοιχεία: «ενώ όλοι οι δείκτες του εννιαμήνου υποδηλώνουν διπλάσιο έλλειμμα σε σχέση με το 2008, η γνωστοποίηση προς την Eurostat εκτιμά ότι το έλλειμμα θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητο»».

Αυτά παρέδιδε εν κρυπτώ η κυβέρνηση Καραμανλή και ψευδόμενη στο εξωτερικό ως προς την πραγματική κατάσταση της οικονομίας απαξιώνοντας την αξιοπιστία της χώρας, τονίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.