23.10.2018    03:11

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές και μπουκάλια στο ΣτΕ (video)

Επίθεση με μπογιές και μπουκάλια στην πρόσοψη και το πλαϊνό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποίησαν άγνωστοι το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ώρα της επίθεσης το δικαστήριο ήταν κλειστό, αλλά υπήρχε σε εξέλιξη διάσκεψη ανωτάτων δικαστικών για τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30, από 50 με 75 άτομα, τα οποία έφτασαν ως την είσοδο του κτιρίου, ενώ έσπασαν και τζάμια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημα ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, ωστόσο, κατά πληροφορίες, οι δράστες ανέφεραν στον φρουρό του κτιρίου ότι ήταν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Προς στιγμήν είχαμε τον φόβο» πως οι δράστες θα κατέστρεφαν και τα τζάμια της αίθουσας όπου λάμβανε χώρα η συνεδρίαση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αποχωρώντας, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Γιώργος Παπαγεωργίου. Εξέφρασε την χαρά του που τελικά η έφοδος διήρκεσε λίγα λεπτά κι έτσι οι δικαστικοί μπόρεσαν να φύγουν, με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως τελείωναν το έργο τους.

Λίγη ώρα πριν την επίθεση ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» είχε προαναγγείλει επιθέσεις της με αφορμή την έφεση κατά της αθώωσης μελών της συλλογικότητας για εισβολή τους στο δημαρχείο της Τήνου.