22.04.2019    14:02

Επεισόδια με τραυματίες σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια στην παρέλαση – Άγνωστος προσπάθησε να επιτεθεί στον Παυλόπουλο στην Μητρόπολη (video)

Με ένταση και επεισόδια ξεκίνησαν οι παρελάσεις σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια.

Στην Καλλιθέα ομάδες αριστεριστών επιχείρησαν να προχωρήσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, εμποδίστηκαν όμως από άντρες των ΜΑΤ.

Παράλληλα στην περιοχή υπήρχαν ομάδες ακροδεξιών, που πετούσαν φυλλάδια με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 3 άτομα, ενώ έγιναν 11 προσαγωγές.

Στα Άνω Λιόσια, 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις

Προσπάθησε να επιτεθεί στον Παυλόπουλο

Άγνωστος άνδρας επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό να του επιτεθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αρχικά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια, τη στιγμή που επιθεωρούσε το τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων έξω από την Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου, ο άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί.

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση και έτσι αποτράπηκε η επίθεση κατά του ΠτΔ.


Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του άγνωστου άνδρα.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Νωρίτερα το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε στην Πλατεία Συντάγματος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου η στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.