20.05.2019    12:48

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Ποιοι είναι οι 19 συλληφθέντες

Ένα μέλος του «Ρουβίκωνα», το οποίο είχε απασχολήσει τις αρχές σε παλαιότερες κινητοποιήσεις της αναρχικής συλλογικότητας βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και στα Εξάρχεια, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η είδηση αυτή φαίνεται πως ανοίγει νέο «κύκλο αντιπαράθεσης» μεταξύ των αναρχικών και των αστυνομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στέλεχος του «Ρουβίκωνα», στον προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο, «το μήνυμα ελήφθη».

«Ικανοποίηση Γεροβασίλη και Παπακώστα για τον άγριο ξυλοδαρμό συντρόφου του Ρουβίκωνα από ματατζήδες με τα γκλοπ ανάποδα. Το μήνυμα ελήφθη…» γράφει χαρακτηριστικά.


Από τους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, οι 15 είναι Ελληνες και οι 4 αλλοδαποί, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, από τους 15 ημεδαπούς, οι 14 είναι άνδρες, ηλικίας 17-38 ετών, ενώ η γυναίκα 25 ετών.

Επίσης, από τους 4 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών. Ειδικότερα, ο 13χρονος είναι Παλαιστίνιος και ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο, 30 ετών, από την Αλβανία και το Αφγανιστάν, αντίστοιχα.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος έξι συλληφθέντων

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε εις βάρος έξι από τους συνολικά 19 συλληφθέντες των επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, μετά το πέρας της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Εναντίον των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης, καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Εις βάρος επτά ακόμη ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ανήλικοι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα, με τις κατηγορίες να αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής και θα διαβούν τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών.