19.01.2018    03:18

Ερτογάν: Εύχομαι να μην είχε συμβεί η κατάρριψη – Πούτιν: Ζήτα κανονική συγνώμη

Με μια… ευχή, ανταποκρίθηκε ο Ερτογάν στο κάλεσμα του Ρώσου Προέδρου να ζητήσει συγνώμη η Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, αρνείται να απολογηθεί και να παραδεχθεί το λάθος της χώρας του, γεγονός το οποίο δεν ικανοποιεί τη ρωσική πλευρά, με τον Πούτιν να μην κάνει βήμα πίσω και να μη συμφωνεί σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Παρίσι.

Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου:

«Το περιστατικό μας αναστατώνει βαθύτατα. Ελπίζω αυτό να είχε συμβεί και να μην ξανασυμβεί. Θα συζητήσουμε το θέμα αυτό και θα βρούμε μια λύση. Την Δευτέρα στο Παρίσι στα πλαίσια της διάσκεψης για το κλίμα, θα μπορούσε να υπάρξει μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η διαμάχη δεν θα χαροποιήσει κανέναν. Όσο σημαντική είναι η Ρωσία για την Τουρκία άλλο τόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ρωσία» συμπλήρωσε.

Η Μόσχα ετοιμάζει πακέτο αντιποίνων, ενώ ο Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν εάν δεν ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη -κάτι που ο τούρκος πρόεδρος είχε απορρίψει την Παρασκευή, καλώντας τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά».