19.01.2018    03:15

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τις εικόνες ντροπής στο Σχιστό με τη γουρουνοκεφαλή

Ερώτηση στην κυβέρνηση κατέθεσαν 17 βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή τις αποτρόπαιες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστολόγιο. Στις φωτογραφίες διακρίνεται μια γουρουνοκεφαλή που έχουν κρεμάσει άγνωστοι σε συρματόπλεγμα του κέντρου μετεγκατάστασης μεταναστών του Σχιστού.
Δίπλα έχει καρφωθεί ένας σταυρός, και διακρίνεται η… επιγραφή «Η Ελλάδα έχει ιδιοκτήτη την ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ την προστάτιδα του γένους των Ελλήνων».  sxisto_gourounokefali2
Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πώς έδρασαν οι δράστες σε φυλασσόμενο χώρο, σε τι ενέργειες έχουν προβεί για τη σύλληψή τους και τι μέτρα θα ληφθούν για να μην αποτραπούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. sxisto_gourounokefali

Η ερώτηση:

«Εικόνες φρίκης στο HotSpot Σχιστού
»Προκαλούν, πράγματι, ανατριχίλα και αποτροπιασμό οι εικόνες της γουρουνοκεφαλής και του σταυρού που κάρφωσαν νύχτα άγνωστοι στο φυλασσόμενο χώρο του hotspot του Σχιστού.
»Είναι εικόνες που προσβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας και ταυτόχρονα εκθέτουν τη Χώρα μας διεθνώς.
»Φαίνεται πως κάποιοι έχουν υιοθετήσει τακτικές και μεθόδους, που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν σε άλλα μέρη του κόσμου και έχουν στιγματισθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας.
»Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Πώς έδρασαν ανενόχλητοι οι δράστες σε φυλασσόμενο χώρο;
2) Σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρχές για τη σύλληψη των δραστών ;
3) Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποτροπή τέτοιων γεγονότων στο μέλλον;»