22.07.2018    00:32

Ερώτηση και από το ΚΚΕ για αναζήτηση πολιτικών ευθυνών για τις πλημμύρες

Πολιτικές ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική επιρρίπτει σε κυβέρνηση και περιφέρεια η αντιπολίτευση, στη σκιά της ανεύρεσης του 21ου νεκρού στα χαλάσματα της Μάνδρας.

Με επίκαιρη ερώτησή του δια του βουλευτή Γιάννη Γκιόκα, το ΚΚΕ κάνει λόγο για χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.

Ο Περισσός σημειώνεται ότι όσα συνέβησαν στη Δυτική Αττική συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα, επισημαίνει εντούτοις ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς έχουν τεράστια ευθύνη.

«Ενώ γνώριζαν για τις ελλείψεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, όχι απλά δεν έκαναν τίποτα, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική, αλλά διαβεβαίωναν μερικές μέρες πριν πως η αντιπλημμυρική προστασία είναι επαρκής» επισημαίνει ο κ. Γκιόκας.

Κλιμάκιο ανεξάρτητων επισκέφθηκε τους πληγέντες της Μάνδρας για να παραδώσει τρόφιμα και νερό, με τον Χάρη Θεοχάρη να τονίζει ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έκανε λόγο για «σημαντικές διαχρονικές ευθύνες, αλλά και σημερινές, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν». «Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι… Η τήρηση των νόμων έδωσε ‘’όπλο’’ στη βροχή, αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί» επισήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Ολιγωρία στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής καταλογίζουν στην κυβέρνηση και επτά βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας με ερώτησή τους ξεκάθαρες εξηγήσεις για την τύχη εγκεκριμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, τα οποία σύμφωνα με τη ΝΔ με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκατομμύρια ευρώ.

Στην κλιματική αλλαγή επέρριψε πάντως ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διμερή συνάντηση με το Νίκο Αναστασιάδη ενόψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, με ζητήματα ενεργειακού, οικονομικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.