27.05.2018    04:08

Ερώτηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την κατάσταση στο ΑΠΘ: Γιατί ανέχεσαι τις αθλιότητες

Επίκαιρη ερώτηση για τα «όσα συντελούνται στο ΑΠΘ», προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορεί τον κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο», επισημαίνοντας ότι «ενώ η Σύγκλητος έχει απευθύνει έκκληση για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος  υπουργός – σύμφωνα με δημοσιεύματα – διέταξε τις αστυνομικές αρχές να μην παρέμβουν».

«Ήδη συντελούνται από τους καταληψίες ζημιές στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον κ. Τόσκα ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση.

Ζητεί ακόμη από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει «εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα για εντολή του υπουργού να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, εάν εγκρίνει μια τέτοια εντολή και εάν θεωρεί ότι, μετά από όλα αυτά, γεννούνται ποινικές ευθύνες».

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει τέλος την «υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών» και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει «εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών».